POKLONIO SE NAJVEĆEM

Ni u najluđim snovima Tom Cruise nije mogao pomisliti da će mu ovakvo nešto reći sam Steven Spielberg

15.02.2023 u 15:27

Bionic
Reading

Nakon što mu je Quentin Tarantino 'skinuo kapu i naklonio se' zbog hit filma 'Top Gun: Maverick', sada je isto to napravio i Steven Spielberg, čemu se Tom Cruise zasigurno nije nadao

Vjerojatno ni u najluđim snovima Tom Cruise nije mogao ni zamisliti da će mu na jednom javnom događanju kultni redatelj Steven Spielberg na uho šapnuti riječi koje se svaki glumac nada čuti. Iako je to trebala biti privatna razmjena mišljenja, u kojima je Spielberg rekao kako je nastavak Cruiseovog blockbustera 'Top Gun: Maverick' spasio Hollywood i kino distribuciju, sve je dospjelo na društvene mreže.

'Spasio si dupe samom Hollywoodu, a možda si spasio i kino distribuciju. Ozbiljno, 'Maverick' je možda spasio i samo kazalište', govori u videu koji se širi Steven Spielberg, dok Cruise, poprilično ponizno zbog primljenih komplimenata, odmahuje glavom.

Naime, iako je tijekom pandemije želja filmskog studija Paramount bila da puste film na streaming servis, poslušali su želju Toma Cruisea koji je inzistirao da se film obavezno prikaže u kinima i da odole iskušenju puštanja 'Top Gun: Mavericka' na male ekrane.

Njegova odluka pokazala se itekako dobrom, jer je film završio s najvećom zaradom u Americi na kino blagajnama u prošloj godini, s iznosom od 718 milijuna dolara, dok se to zajedno s inozemnim priljevom povećalo na nevjerojatnih 1,5 milijardi dolara.

  • +12
Tom Cruise Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inače, suradnja Toma Cruisea i Stevena Spielberga je poprilično duga, a zajedno su radili 2002. na 'Specijalnom izvještaju' te tri godine kasnije i na 'Ratu svjetova'.

'Top Gun: Maverick' nominiran je u čak šest kategorija za ovogodišnjeg Oscara, uključujući i onu za najbolji film, gdje će se kao jedan od većih konkurenata naći i Spielbergov biografski film 'Fabelmanovi'.