AUTOR 'VELIKE LJEPOTE'

Sorrentino odustao od kompliciranog Berlusconija i okreće se Papi

30.11.2016 u 13:50

Bionic
Reading

Redatelj Paolo Sorrentino stopirao je planove za snimanje biografskog filma o bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju i umjesto toga posvetit će se snimanju nastavka serije 'Mladi Papa'

Talijanski filmaš, dobitnik Oscara za najbolji strani film 'Velika ljepota' iz 2013., daleko je odmaknuo s biografskim filmom o Berlusconiju koji se trebao snimati sljedećeg ljeta.

U tom biografskom filmu o bivšem talijanskom premijeru nazvanom 'Loro' naglasak je trebao biti na usamljenom starenju plejboja s ogromnom moći, no kako je u jednom intervjuu rekao Sorrentino, 'to je komplicirana priča, a nije uvijek moguće napraviti film koji želite'.

'Loro' nije smatran osobito kontroverznim projektom i očekivalo se da će prikazati svijet Silvija Berlusconija bez zajedljive kritike.

Hollywood Reporter pretpostavlja da bi razlog mogle biti teškoće s osiguravanjem novca zbog klimavih talijanskih financija i navodi da za projekt nije zainteresirana ni Medusa u Berlusconijevu vlasništvu koja je sufinancirala Sorrentinove ranije filmove 'Mladost' i 'Velika ljepota'.

Umjesto filma, Sorrentino će raditi na drugoj sezoni visokobudžetne serije 'Mladi Papa' koja je postigla ogroman uspjeh u Italiji, iako je gledanost u Velikoj Britaniji bila manje impresivna. Serija, u kojoj glumi Jude Law i Diane Keaton, u SAD-u će se premijerno početi prikazivati početkom sljedeće godine.

Mladi Papa (The Young Pope)