'once upon a time in shaolin'

Slušanje albuma vrijednog četiri milijuna moguće je za jedan dolar, no postoji kvaka

14.06.2024 u 12:59

Bionic
Reading

Prije 10 godina Wu-Tang Clan najavili su 'Once Upon a Time in Shaolin', najskuplji album svih vremena, izdanje koje nastalo iz protesta prema hiperproduktivnosti u internetskoj eri

Pleasr, umjetnički kolektiv koji je potrošio četiri milijuna dolara na album 'Once Upon a Time in Shaolin', objavio je da će fanovi svojom kupovinom moći ubrzati izlazak albuma koji je predviđen za 2103. godinu, javlja The New York Times.

Album objavljen u samo jednoj fizičkoj kopiji prvotno je kupio farmaceut Martin Shkreli, a kasnije ga je otkupio kolektiv Pleasr. Kolektiv je jučer započeo s prodajom pristupa albuma po cijeni od jednog dolara, sa ciljem da dobiju odgovor na pitanje vrednuju li ljudi i dalje glazbu.

Jedan dolar će vam omogućiti da poslušate petominutni isječak ovog unikatnog umjetničkog djela. Budući da u ugovoru sa Shkrelijem stoji klauzula da album ne smije biti objavljen prije 8. listopada 2103. godine, ovo je zasad najviše što je moguće čuti.

Pleasr se također obvezao da će za svaki uplaćeni dolar skratiti čekanje na objavu albuma za 88 sekundi, što znači da će trebat otprilike 28 milijuna slušatelja ne bi li se u potpunosti ukinulo čekanje. Kolektiv je i u pregovorima sa članovima gurpe s istim ciljem.

'Once Upon a Time in Shaolin' kroz svoju je desetogodišnju povijest izazvao brojne kontroverze dospjevši u središte medijske pažnje kada ga je kupio spomenuti Shkreli, kojem su američke vlasti zaplijenile album po osobnom bankrotu.

Više pročitajte na stranicama The New York Timesa.

Izvor: Društvene mreže