KAKVA ZABUNA

Vezali ga i strpali na psihijatriju jer nisu vjerovali da je poznati pjevač

12.06.2024 u 13:03

Bionic
Reading

Alexander Morris, pjevač grupe Four Tops, tužio je bolnicu u okolici Detroita za nedolično ponašanje i rasnu diskriminaciju zato što ga je protiv njegove volje strpala na psihijatrijski odjel tvrdeći da nije onaj za kojeg se predstavlja

Morris je u travnju 2023. hospitaliziran u bolnici Ascension Macomb-Oakland u Warrenu zbog bolova u prsima i problema s disanjem. Prilikom prijema na odjel, rekao je osoblju bolnice da osjeća bolove, između ostalog, zato što ga obožavatelji uhode što kod njega izaziva zabrinutost. Temeljem njegovog iskaza osoblje bolnice, navodi se u tužbi, 'pogrešno je pretpostavilo da je mentalno bolestan kada je otkrio svoj identitet kao slavne osobe', javlja AP.

Unatoč tome što je imao osobnu iskaznicu, osoblje bolnice ga je vezalo, zatvorilo i lišilo osobnih stvari. U tužbi se ipak navodi da je medicinska sestra tek nakon duljeg uvjeravanja povjerovala da je Morris uistinu član Four Topsa i da je psihološki pregled otkazan.

Bolnica je ponudila darovnu karticu od 25 dolara kao ispriku, ali ju je Morris odbio prihvatiti, stoji u tužbi.

'Ostajemo predani poštovanju ljudskog dostojanstva i ponašanju s integritetom i suosjećanjem za sve osobe i zajednicu. Ne odobravamo rasnu diskriminaciju bilo koje vrste. Nećemo komentirati sudski spor koji je u tijeku', odgovorili su iz bolnice za AFP.

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Four Tops

Morris je javno govorio o incidentu prošle godine, rekavši da se vratio u Detroit, svoj rodni grad, i da su mu rekli da je 'lud ili shizofren'.

The Four Tops vrhunac svoje slave imali su u 1950-tim godinama, a poznati su po hitovima poput I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch) i It’s The Same Old Song. 1990., grupa je primljena u Rock & Roll Hall of Fame. Morris nije izvorni član, ali se grupi pridružio 2019.