HUMANITARNA AKCIJA

'Romeo i Julija' za pacijente riječke kirurgije

29.03.2010 u 10:17

Bionic
Reading

Baletna predstava ‘Romeo i Julija’ bit će izvedena 29. ožujka u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, a sredstva od prodaje ulaznica darovat bit će darovana Odjelu opće kirurgije na Klinici za kirurgiju KBC-a Rijeka

Prema riječima intendantice riječkog Kazališta Nade Matošević-Orešković, inicijativu za ovu humanitarnu akciju pokrenula je istaknuta glumica riječkog kazališta Andreja Blagojević. ‘Prijedlog smo odmah prihvatili te pokrenuli akciju kako bismo na simboličan način pomogli riječkom KBC-u’, izjavila je intendantica te poručila zainteresiranima da se ulaznice prodaju po popularnim cijenama kako bi privukli što veći broj gledatelja.

Dr. Miroslav Strčić ugodno je iznenađen donacijom koju će, kako je rekao, iskoristiti za ugodniji boravak pacijenata, ali i za poboljšanje uvjeta rada na Odjelu opće kirurgije, čiji je pročelnik. ‘Zahvalni smo na tome i nadam se da će prikupljena sredstva biti na korist svih naših budućih bolesnika i naravno zaposlenika, od liječnika do spremačica’, istaknuo je dr. Miroslav Strčić.

Ravnatelj Baleta Staša Zurovac, koji u predstavi ‘Romeo i Julija’ potpisuje koreografiju i režiju, izrazio je zadovoljstvo da svojim plesom i predstavom može pomoći onima kojima je pomoć doista potrebna.

Prije početka izvedbe ‘Romea i Julije’, koja počinje u 19.30 sati, bit će pročitane poruke, međunarodne i hrvatske, u povodu Svjetskoga dana kazališta.