SAJAM KNJIGA

Rijeka priprema najdulju Kičmu

04.04.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Ovogodišnji Riječki sajam knjiga Kičma održavat će se deset dana na novoj lokaciji i u novom, ranijem, terminu

Riječki sajam knjiga Kičma u organizaciji Udruge parNas i nakladničke kuće V.B.Z. te programskom partnerstvu Gradske knjižnice Rijeka ove godine doživio je prve značajnije promjene. Četvrto izdanje sadržajno će biti umanjeno za specifičnost festivala časopisa, što je vidljivo u njegovom imenu (dosad se zvao Riječki sajam knjiga i festival časopisa).

Program ovogodišnje Kičme podijeljen je u nekoliko tematskih cjelina.Prijepodne će biti rezervirano za dječji program, u posebnom gastrosegmentu bit će predstavljene najnovije kuharice, odnosno knjige o hranii piću, a u sklopu programa radnog naslova 'Večer(a) s autorom' gostovat će neki odprominentnih autora domaće književnosti. Centralni dio programapredstavit će popularne domaće autore i novije knjige u formi klasičnihknjiževnih prezentacija, a poseban prostor predviđen je za riječke, tj.lokalne nakladnike i promociju njihovih naslova.

Najznačajniji programski segment ove godine odnosi se na koncept predstavljanja poznatih europskih književnika i pisaca, o kojem će više informacija biti dostupno u skorije vrijeme na stranicama sajma.

Kičma će se odvijati u zgradi Filodrammatice te u dvije V.B.Z.-ove knjižare i šatoru koji se planira postaviti na Trgu Republike Hrvatske. Ovogodišnji sajam održat će se od 29. travnja do 8. svibnja te svakodnevno trajati od 9 do 21 sat.

Sajamski popusti kretat će se u rasponu od 20 do 80 posto.