Ulaz je besplatan

Riječka promocija projekta umjetnice Ivane Nikolić - ARThetip: umjetnost i psihologija za osobni razvoj

31.03.2024 u 21:38

Bionic
Reading

Predstavljanje karata za rad na kreativnosti i introspekciji ARThetip: umjetnost i psihologija za osobni razvoj, jedinstvenog projekta umjetnice i slikarice Ivane Nikolić! četvrtak održat će se 4. travnja u 18 sati Gradska knjižnica Rijeka Viktora Cara Emina 1

Promotivna cijena karata ARThetip. Možda osjećate da vam umjetnost otvara um i srce, zove vas na istraživanje, ali vam nedostaje strukture i vodstva. Možda vas privlači psihologija, ali vam se čini da ne zahvaća sve aspekte vaše osobnosti, stoji u najavi.

Možda je vaše kulturološko naslijeđe ukorijenjeno u zapadnjački svjetonazor, ali privlači vas filozofija i duhovnost istoka. ARThetip sve to objedinjuje. ARThetip čini 108 karata za razumijevanje unutarnjih procesa, osjećaja, potreba, misli, želje, vlastitog svjetla i snaga kao i vlastite sjene. Karte su bazirane na psihologiji arhetipova koju je razvio C. G. Jung te saznanjima te učenjima i tradiciji koje potječu od Rudolfa Steinera i njegovog istraživanja frekvencije boja.

Umjetnički i znanstveni pristup integrirani su kroz čakre, istočnjački sustav energetskih tijela. Tako svaka karta nosi jedan arhetip – od Majke, preko Vagabunda, Ekologa, Pomagača, Manipulatora, do Mistika, Kreatora i Anđela u kojima možemo prepoznati neke svoje aspekte – a simbolički i bojom oslanjaju se na sustav čakri. Tako ovisno o svom stanju možemo svaki put raditi na onom dijelu svoje nutrine koji traži našu pozornost. ARThetip je namijenjen samostalnom radu te kao alat u različitim oblicima psihoterapije.

Ivana Nikolić multidisciplinarna umjetnica i radikalna slikarica koja je pokrenula niz uspješnih inicijativa za razvoj kreativnosti i umjetnosti u zajednici (kao što je sve popularniji Q'art!) ovim projektom istražuje kreativnost u rijetkom spoju umjetnosti i znanosti. Pored Accademia di belle Arti u Veneciji i studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, njenom multidisciplinarnom habitusu doprinosi edukativna raznorodnost, od poslovne škole do studija Modnog dizajna na TTF-u. Svoju umjetničku i životnu misiju aktivatora društvenih procesa provodi kroz radikalne kolektivne umjetničke projekte i poduzetničku i dizajnersku praksu.