TRZAVICE U DRUŠTVU

Režiseri će glasati treba li Ireni Škorić bankovna kartica

09.12.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Iako je Društvo hrvatskih filmskih redatelja tek prije mjesec dana dobilo novu predsjednicu Irenu Škorić, čini se da je suradnja s novoizabranim Upravnim odborom zapela u startu i to na - bankovnoj kartici

Upravni odbor Društva hrvatskih filmskih redatelja sazvao je za 15. prosinca plenum i pozvao članove da se oslobode svih obveza i svakako prisustvuju raspravi ‘s obzirom na važnost teme i njihovog daljnjeg djelovanja’, navodi se u pozivu koji je odaslan na adrese članstva ovog društva.

U dnevnom redu Upravni odbor predlaže samo dvije točke. Prva je rasprava o stanju u Upravnom odboru DHFR inicirana namjerom predsjednice DHFR Irene Škorić i njezina zamjenika Branka Ištvančića da izvade poslovne bankovne kartice DHFR za svoju osobnu upotrebu. Druga točka je - razno. Plenum je sazvan, kako doznajemo, zato što Upravni odbor nije uspio odlučiti treba li predsjednica imati ili ne poslovnu bankovnu karticu, što dosad nije bio slučaj.

Irena Škorić nije nam u telefonskom razgovoru konkretno odgovorila misli li da ovo sazivanje plenuma znači da nema potporu Upravnog odbora.

‘To su interni problemi Društva. Kako su u Društvu oduvijek postojale tenzije koje smo nastojali riješiti dijalogom, ne vidim razlog da tako ne bude i ovaj put’, rekla nam je u telefonskom razgovoru redateljica Irena Škorić i dodala da je za predsjednicu Društva hrvatskih filmskih redatelja legalno izabrana na izbornoj Skupštini te dodala da Društvo smatra dovoljno jakim da savlada i razriješi sve tenzije.

Podsjetimo, Irena Škorić je za dvogodišnji mandat predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja, koje broji preko 130 članova, izabrana na izbornoj Skupštini održanoj 27. listopada. O njezinoj pobjedi odlučivalo je manje od trećine članstva. Pobjedu su joj osigurala 24 glasa dok je njezina protukandidatkinja, redateljica Vlatka Vorkapić, dobila 14 glasova. Na istoj Skupštini izabrani su i novi članovi Upravnog odbora Branko Ištvančić, Danijel Kušan, Hana Jušić i Neven Hitrec, a oni su i sazvali plenum.

Od članova Upravnog odbora Danijela Kušana i Nevena Hitreca pokušali smo doznati zašto je Upravni odbor sazvao plenum zbog izdavanja poslovne bankovne kartice te nije li Odbor mogao sam donijeti tu odluku.

Danijel Kušan rekao je da se radi o internim problemima koji se tiču Društva te je stoga Upravni odbor i sazvao plenum. Neven Hitrec naglašava da je pitanje kartica samo iniciralo puno dublje probleme u samom Upravnom odboru zbog kojih DHFR ne funkcionira kako bi trebalo. A to je smatra, za razliku od bizarnog pitanja izdavanja kartice, dovoljno dobar razlog za sazivanje plenuma.