snjeguljica

Redateljski prvijenac glumice i scenaristice Lane Barić u selekciji festivala u Dresdenu

17.03.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Film govori o Željki koja mirno živi u svom izoliranom selu sve dok njenu svakodnevnu rutinu ne uzdrma neočekivani posjet koji će je vratiti u prošlost

Film "Snjeguljica" redateljice i scenaristice Lane Barić uvršten je u selekciju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Filmfest Dresden koji se održava od 5. do 10. travnja.

Prikazat će se u sklopu Open Air programa 34. izdanja tog festivala, unutar tematskog bloka "Naš izbor, naš glas", izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Taj redateljski prvijenac scenaristice i glumice Lane Barić svjetsku premijeru imao je početkom godine u natjecateljskom programu 33. izdanja Filmskog festivala u Trstu.

"Sretna sam da film nakon Trsta nastavlja svoj festivalski put. Konkurencija je velika, znam da selektori dobiju na tisuće prijava tako da mi znači kad film uđe na ovako jake festivale", rekla je redateljica.

Film govori o Željki koja mirno živi u svom izoliranom selu sve dok njenu svakodnevnu rutinu ne uzdrma neočekivani posjet koji će je vratiti u prošlost.

Glume Lana Barić, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Marica Vidušić Vrdoljak, Neven Aljinović Tot, Mirej Đurović, Bruno Ott, Ema Ott i mnogi drugi.

U Dresdenu još dva filma hrvatskih (ko)autora

Osim "Snjeguljice" u Dresdenu će se prikazati još dva filma hrvatskih (ko)autora: eksperimentalni igrani "Baka" Brune Pogačnika Tremowa, Ivane Vukšić i Matthewa Goedeckea te eksperimentalni animirani "Q1" Silvana Perožića.

Ovogodišnji Filmfest Dresden donosi oko 230 kratkometražnih naslova, te popratni program, masterclassove, radionice, panel diskusije i izložbe.

Film Lane Barić, u produkciji Zagreb Filma, prikazat će se i u konkurenciji na 19. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma In the Palace koji se u bugarskom Perniku održava od 31. svibnja do 7. lipnja.

Pobjednički naslovi festivala u kategorijama Najbolja animacija, Najbolji igrani film i Najbolji nacionalni film bit će kvalificirani za razmatranje za nominaciju za nagradu Oscar.