dobitnik šest Zlatnih arena

'Tereza37' Danila Šerbedžije i Lane Barić proglašen najboljim filmom festivala u Danskoj

16.03.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić osvojio je nagradu na Filmskom festivalu u danskom Aarhusu. Osim toga, film uskoro putuje na Island i u Sjedinjene Američke Države

Film "Tereza37" redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić proglašen je najboljim dugometražnim igranim filmom na Filmskom festivalu u danskom Aarhusu, a uskoro odlazi na Island i u SAD, izvijestio je u srijedu HAVC.

Najprije će biti na Međunarodnom filmskom i video festivalu u Ateni (Ohio, SAD), koji se održava uživo od 1. do 7. travnja, i u sklopu festivala imat će posebnu projekciju u čast Danilu Šerbedžiji, koji je predsjednik žirija dugometražne igrane konkurencije.

U travnju će se prikazati i u okviru Filmskog festivala Close Up u Reykjaviku, koji se održava online od 7. do 10. travnja, među 40 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova. Jedan je od četiri naslova u natjecanju dugometražnog igranog filma.

Svjetsku premijeru imao je na Pulskom filmskom festivalu 2020. na kojem je osvojio čak šest Zlatnih arena, a međunarodnoj publici prvi put se predstavio na 36. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi.

Izvor: Društvene mreže

Filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha

Ta filmska priča o ženi koja pokušava ostati trudna, ali bez uspjeha, što ju potakne na razmišljanje o svom dosadašnjem životu od tada je prikazana na 30-tak festivala diljem svijeta (Španjolska, Crna gora, Poljska, Francuska, SAD, Švedska, Srbija, Libanon).

Glume Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan. Film je režirao Danilo Šerbedžija, a scenarij potpisuje Lana Barić.

Producentica je Irena Marković (Focus Media), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Grada Zagreba i Grada Splita.