HAVC TRAŽI RAVNATELJA

Raspisan natječaj za nasljednika Hrvoja Hribara

23.03.2017 u 12:49

Bionic
Reading

U Narodnim novinama objavljen je natječaj kojim se traži ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra nakon što je s tog mjesta odstupio Hrvoje Hribar, a trenutačno tu funkciju kao vršitelj dužnosti obavlja Daniel Rafaelić

Ravnatelj ili ravnateljica HAVC-a bira se na mandat od četiri godine, a jedan je od uvjeta najmanje pet godina radnog iskustva u audiovizualnim djelatnostima. Interesenti na tu funkciju moraju poslati svoj program djelovanja, a natječaj je otvoren 15 dana od datuma raspisivanja. Potom će kandidati koji budu zadovoljili uvjete razgovarati s Upravnim odborom koji odnedavna čine Bruno Kragić, predsjednik, Gabrijela Krmpotić Kos, Ivan Kujundžić, Igor Starčević i Jadranka Hrga.

Podsjetimo, Daniel Rafaelić unazad mjesec dana obnaša funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja HAVC-a, nakon što je s tog mjesta odstupio višegodišnji ravnatelj Hrvoje Hribar. On je podnio ostavku nakon negativnog nalaza koji je Državna revizija dala toj instituciji, a čemu je prethodila i slijedila hajka koju su predvodili ljudi koji su se, predvođeni Zoricom Gregurić, predstavljali kao članovi braniteljskih udruga.