PROJEKT SILVER

Publika kao dio instalacije u SC-u

18.10.2010 u 14:46

Bionic
Reading

Interaktivna instalacija Silver, u kojoj i publika postaje dijelom izvedbe, bit će otvorena za javnost 18. listopada u 19 sati

Silver je projekt koji nastoji postići cjelovitost plesne instalacije, moguću jedino prilikom ulaska i izlaska publike u prostor i iz samog prostora izvedbe. Kretanje publike registrira se videom te time ona nesvjesno postaje jedina čvrsta poveznica, odnosno drugo tijelo, čija prisutnost omogućava koreografski čin.

'Polazeći od zanimanja za sličnost, odslike i refleksije realnosti te osobnog doživljaja teme snalaženja individue unutar društva, u Silveru ispitujemo poziciju gledatelja koji se reflektira unutar sustava u kojem neminovno prepoznajemo našu individualnost tek kao odsliku u zrcalu', kazale su autorice Iva Korenčić i Martina Nevistić u najavi interaktivne instalacije.

Konzumacija se tako razlama na dvije razine: konzumacija kao svrha i konzumacija kao kreacija. Silver postaje poligon za koreoskopsko nadgledanje publike u svrhu ambivalentnosti izvedbe, a nadzor se mijenja u samonadzor i na taj način od svakog vizualnog subjekta stvara mjesto panoptičke drame identiteta.

Instalacija Silver moći će se vidjeti u Foyeru Kina SC-a od 18. do 22. listopada između 12 i 21 sat.

Interaktivna instalacija Silver