OPEN AIR

Prvi Food Film Festival od petka na zagrebačkom Zrinjevcu

11.09.2015 u 11:56

Bionic
Reading

Uz mnoge filmske i gastronomske festivale Zagreb je dobio još jedan - od petka se na Zrinjevcu održava prvi Food Film Festival koji povezuje filmsku umjetnost s onom pripremanja hrane, i to doslovno s obzirom na to da će gledatelji moći kušati hranu koju gledaju u pojedinom 'foodie' filmu.

Riječ je o filmovima u kojima hrana ima važnu sporednu, a ponekad i glavnu ulogu. Posjetitelji će tu hranu moći okusiti uz prigodne menije zagrebačkih bistroa i restorana, nadahnute onime što se priprema ili konzumira u filmovima.

Projekcije počinju u 21 sat i ulaz je besplatan. Prikazat će se filmski hitovi, "Čokolada", "Julie& Julia" i "Eat Drink Men Woman", "No Reservations", "Indijski začin na francuski način', "Haute Couisine" te američki "Chef" i francuski "Le Chef".

Festivalski program održava se svakodnevno od 11 do 23 sata, a obuhvaća prezentacije ponajboljih i najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarni, vinoteka, OPG-ova i ostalog što ima veze s kulinarstvom.

Održavat će se i kulinarske i vinske radionice, gastro promocije te gostovanja chefova. Na radionicama, koje će voditi već afirmirani blogeri i kuhari, moći će se saznati o izradi sushija, ukrašavanju torti, osnovama mediteranske kuhinje i stare zagrebačke kuhinje, tajnama začina, pripremi hrane u woku i slow foodu.

Svoje će specijalitete i gastrokoncept predstaviti, među ostalima, Lari&Penati, Apetit City, Hole in one pub, Pod zidom, Pauza, WOK by Matija, Binimoto, Yellow submarine, Amore, Umami, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Vinoteka Bornstain, Vinolicious i Rakijarnica.