'RECORD STORIES'

Predstavljanje priča iz prodavaonice ploča

14.04.2011 u 10:59

Bionic
Reading

'Record Stories', prva regionalna zbirka priča s temom iz prodavaonica ploča, bit će objavljena i predstavljena u subotu, 16. travnja, na Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day), u Aquarius Music Shopu u Varšavskoj 13 u 12.30 sati

Upravo je Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) bio povod i poticaj za objavu zbirke u kojoj su se 23 autora, iz Hrvatske i susjednih zemalja, u svojim pričama pozabavila prostorom za trgovinu gramofonskim pločama, CD-ima, kazetama i svim onim što spada u asortiman prostora kakav se u engleskom jeziku naziva 'record store'.

Njihove su priče jedinstvene i različite koliko i oni sami, a s druge strane i univerzalne jer svugdje na svijetu postoje neke prodavaonice ploča kojih više nema, koje su uspjele opstati, koje su nekome drage i po nečemu posebne, a nekome su i radno mjesto.
Zbirka u izdanju Aquarius Recordsa na ukupno 200 stranica donosi 23 priče, osim 12 priča odabranih putem natječaja, veliki doprinos zbirci su dala su i brojna poznata imena iz svijeta knjige - njih 11.

Tri najbolje priče, odnosno autora bit će nagrađeni kompletom najznačajnijih albuma popularne i jazz glazbe na gramofonskim pločama po izboru Aquarius Music Shopa.

Na subotnjem neformalnom druženju uz knjigu goste Aquarius Music Shopa zabavit će grupa East Rodeo (Hrvatska/Italija) s gošćom Ivanom Sajkom, koja je ujedno i jedna od autorica objavljenih priča. Više detalja oko knjige bit će poznato u subotu, na samom predstavljanju.

Natječaj za najbolju priču na gore navedenu temu objavljen je 20. prosinca prošle godine, a već šest dana kasnije stigla je prva priča. Na natječaj je pristiglo ukupno 155 radova, a Nenad Bartolčić, Saša Drach, Kruno Lokotar, Gordan Muratović i Mojca Piškor za objavljivanje u zbirci odabrali su priče dvanaestoro autora: Siniše Bizovića, Miće Duspare, Marka Gregura, Vladimira Iveljića, Ivana Jozića, Željka Ljubića, Aljoše Ljubojevića, Ane Marinović, Luke Matakovića, Saše Pavkovića, Josipe Pichler i Zorana Trklje. Svoje priloge zbirci ispisalo je i jedanaest pozvanih autora i autorica: Goran Ferčec, Zvonko Karanović, Andrej Nikolaidis, Gordan Nuhanović, Ante Perković, Sven Popović, Samuel Sacher, Ivana Sajko, Mima Simić, Ivan Sršen i Viktor Žmegač

U petak, 15. travnja, dan prije objave zbirke, pobjednička priča 'Ena' autora Ivana Jozića moći će se u cijelosti pročitati na tportalu.