NAGRADNJAČA

Predstava 'Vatrotehna 2.0' u ZKM-u

15.10.2010 u 10:11

Bionic
Reading

Predstava 'Vatrotehna 2.0' redatelja Boruta Šeparovića odigrana je u dvije ekskluzivne izvedbe na pozornici Istra Zagrebačkog kazališta mladih. Posljednja izvedba je na rasporedu 18. listopada u 20 sati

'Vatrotehna 2.0.' obnova je originalne predstave skupine Montažstroj izvedene prije točno dva desetljeća, u listopadu 1990. godine u prostoru stare destilerije Badel. Ove godine Montažstroj i redatelj Borut Šeparović donose umjetničku inventarizaciju društvenih promjena u Hrvatskoj u posljednjih dvadeset godina.

Uz zadržavanje motiva iz Eshilove drame 'Okovani Prometej' o mehanizmima sile i vlasti, 'Vatrotehna 2.0' bez nostalgije govori o svemu onom što je propalo i čega više nema, problematizira izostanak prometejske volje za promjenom i činjenicu da među nama više nema heroja. Između ostalog, nudi razloge zašto je zadržan naziv iščezlog socijalističkog poduzeća, nekadašnjeg glavnog sponzora predstave.

Predstava je nastala u koprodukciji sa ZKM-om, Operacijom: Grad i Tjednom izvedbenih umjetnosti Perforacije, a izvode je Matija Čigir, Filip Jurković, Svebor Kamenski Bačun, Aldin Kasumović, Andrej Kopčok i Nikola Nedić.

Za posljednju izvedbu, 18. listopada, dijelimo 2x2 karte.

Po dvije karte dobili su:

Ivana Vodanović
Martina Lukić