U KAZALIŠTU VIDRA

Predstava koja rješava nesporazume u braku

24.01.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Predstava 'Muškarci su s Marsa, žene su s Venere' po knjizi bračnog terapeuta Johna Graya, u režiji Borisa Kovačevića, igra u kazalištu Vidra 14., 15., 16. i 23. veljače

Prema bestseleru Johna Graya, objavljenom 1993. godine, Paul Dewandre napisao je tekst pa ga sada možete pogledati kao predstavu u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti.

Za Hrvatsku je tekst adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović, a režirao Boris Kovačević (isti dvojac sudjelovao je u pripremi predstava 'Munchhausen' i 'Ja, Tata!').

Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava 'Muškarci su s Marsa, žene su s Venere' nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem 'druge strane'. Zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena.

'Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave', stoji u njenoj najavi.