LJUTA ZBOG STIGMATIZACIJE

Poznata dramaturginja Biljana Srbljanović ima koronavirus: 'Suprug mi je negativan, pustite nas na miru da se liječimo'

23.03.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Poznata srpska dramaturginja, spisateljica i kolumnistica Biljana Srbljanović objavila je na svojoj stranici na Facebooku da je pozitivna na koronavirus te uputila kritike dijelu javnosti koji stigmatizira oboljele

U objavi na Facebooku Srbljanović je opisala kako je virus dobila od suradnika iako je nosila rukavice i masku, a nakon što je njezin suradnik osjetio prve simptome držala se samoizolacije.

'Izolacija pomaže jer mi je muž negativan, nisam obijesno brijala vani, išla po dućanima, pritiskala tipke lifta, sjedila sam zatvorena u jednoj sobi i čekala kraj inkubacije s nadom. Nije upalilo', piše Srbljanović.

Dodaje kako je razočarana ljudima koji stigmatiziraju oboljele, no još više od toga je ljute ljudi koji svoju pobunu izražavaju udaranjem u posude na balkonima.

'Pustite nas na miru da nas liječe i da se liječimo. Ne morate pomagati, samo začepite na nekoliko dana, dok ne smislite nešto čega vas neće biti sramota, kad sve ovo prođe', piše Srbljanović.

Biljana Srbljanović autorica je niza međunarodno uspješnih dramskih tekstova, od kojih su hrvatskoj publici najpoznatiji 'Skakavci', postavljeni u zagrebačkom ZKM-u u režiji Janusza Kice, te 'Barbelo, o psima i djeci', koji je 2009. u zagrebačkom kazalištu Gavella režirao Paolo Magelli. Posljednjih godina kolumnistica je dnevnog lista Blic.

U Srbiji su od koronavirusa do nedjelje navečer oboljele 222 osobe.