JEZIVA SVJEDOČANSTVA

Pjevač Rammsteina u skandalu: Navodio mlade žene na drogiranje i nasilni seks?

02.06.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Nakon što je Irkinja Shelby Lynn, obožavateljica njemačkog industrial metal benda Rammstein, iznijela teške optužbe o silovanju i drogiranju protiv pjevača benda Tilla Lindemanna, njemačkim medijima javilo se još nekoliko žena te su progovorile o toj, čini se, sustavnoj praksi

Shelby Lynn je proteklog tjedna putovala u glavni litvanski grad Vilnius na koncert Rammsteina, a bend ju je, prema njezinom svjedočanstvu, pozvao na zabavu prije nastupa. Redovita je to praksa u sklopu koje se druže s pretežno mlađim obožavateljicama iz tzv. nultog reda u zoni za najveće fanove.

Irkinja tvrdi da je na toj zabavi upoznala frontmena benda Tilla Lindemanna te joj je on uputio ponudu za seks. Nakon što je odbila, tvrdi, reagirao je vrlo agresivno. Lynn također sumnja da joj je u piće stavljena droga jer se ne sjeća dijela večeri nakon samo dva pića i čašice tekile. Tvrdi da je 24 sata poslije koncerta imala modrice i povraćala.

U petak je pak više njemačkih medija, uključujući Süddeutsche Zeitung i NDR, objavilo nova svjedočanstva žena čija su imena promijenjena, no iznose slične optužbe. Osoba potpisana kao tada 22-godišnja Cynthia prepričava kako ju je u veljači 2020. kroz vrata u backstageu koncertne dvorane Lindemann prstom pozvao da uđe da bi joj 'nešto pokazao', nakon čega su imali seksualni odnos. Nije rekla izričito 'ne', no osjećala se krajnje neugodno i imala jake bolove i grčeve, prisjeća se.

'U tom trenutku samo sam pomislila: 'Moj Bože, ovo boli, nadam se da će uskoro biti gotovo.' Sve je trajalo možda desetak minuta, nakon čega sam jako krvarila. No nisam htjela reći da boli, jer je to bio Till Lindemann', kaže Cynthia.

Druga osoba, 21-godišnjakinja čije je ime također promijenjeno u Kaya, prisjeća se kako je ležala bez svijesti na hotelskom krevetu nakon Lindemannove zabave. Prema njezinim sjećanjima, Lindemann je ležao na njoj kad je došla sebi i upitao ju treba li prestati.

'Nisam ni znala s čime želi prestati. U nekom trenutku je otišao, a njegovi suradnici kasnije su mi ponudili drogu. Sljedeće jutro probudila sam se u drugoj sobi. Tražila sam razgovor s Tillom Lindemannom, a oni su me upitali zbog čega. Zato što nisam sigurna je li koristio kondom', rekla je Kaya.

  • +2
Rammstein Izvor: EPA / Autor: AXEL HEIMKEN

Detalje 'inicijacije' u društvo odabranih za Süddeutsche Zeitung potvrdilo je još desetak žena te su kao dokaz priložile fotografije, videozapise i prepiske. Proceduru opisuju ovako: osobe iz Lindemannova okruženja obratile bi im se putem Instagrama ili na samim koncertima te bi ih pozvale na zabave nakon nastupa, posebno organizirane za pjevača Rammsteina u svim gradovima u kojima je bend svirao. Žene su trebale unaprijed poslati svoje fotografije ili su fotografije i videozapisi snimljeni na licu mjesta. Prethodno su zamoljene da se lijepo obuku te se urede na određeni način.

Jedna žena kaže da je jasno obaviještena da je pristup koncertu i zabavi nakon njega moguć samo ako je zainteresirana za seks s danas 60-godišnjim Lindemannom, a on je želio seks samo s mladim ženama. Ipak, neke od njih tvrde da ih se nije pitalo za uzrast, iako su im na zabavama nuđeni alkohol i ilegalne droge.

Iz tabora Rammsteina negirali su optužbe Shelby Lynn, a na optužbe drugih žena nisu imali komentara. 'S obzirom na tvrdnje koje kruže internetom, a tiču se navodnih događaja u Vilniusu, možemo isključiti mogućnost da se takvo nešto dogodilo u našem okruženju. Nisu nam poznate nikakve službene istrage o ovom pitanju', tvitali su iz Rammsteina.

Rammstein je najpopularniji njemački bend na svijetu te je u 30 godina karijere prodao preko 50 milijuna nosača zvuka. Poznati po kombiniranju metala, industriala, elektronike i popa, često su sablažnjavali javnost tekstovima koji otvoreno tretiraju seksualnu tematiku, ali i oponašanjem sodomije na pozornici, zbog čega su svojedobno privedeni u SAD-u. Trenutno se nalaze na europskoj stadionskoj turneji koja je započela u Vilniusu 22. svibnja. U Njemačkoj će bend nastupiti u Münchenu u lipnju te u Berlinu u srpnju.