NEOBIČAN SPOJ

Pjesme Smithsa uskoro izlaze u stripu

04.08.2011 u 17:40

Bionic
Reading

Jedan američki izdavač odlučio je pjesme legendarnog britanskog glazbenog sastava 'The Smiths' pretočiti u strip-antologiju koja će pjesme poput 'Girlfriend in a Coma' i 'How Soon is Now?' pretvoriti u crtane priče, pišu britanski mediji

Svaka pjesma bit će 'ispričana' kroz strip na četiri do najviše osam stranica, a čitav projekt trebao bi biti gotov do studenoga, kada se očekuje i njegova objava, piše britanski Guardian.

'Koja vam se priča vrti u glavi dok slušate svoje omiljene pjesme Smithsa?', pita Shawn Demumbrum, idejni tvorac strip-antologije pod naslovom 'Ujediniti i preuzeti: stripovi inspirirani Smithsima'. Upravo će to autori knjige koristiti kao inspiraciju, dodaje.

Financijsku potporu za projekt Demumbrum nastoji prikupiti na web platformi 'Kickstarter', a već je okupio 13 spisateljskih i crtačkih timova, svaki od kojih će raditi na po jednom glazbenom klasiku. Gotov proizvod imat će najmanje 72 ilustrirane stranice.

Britanski alternativni rock band 'The Smiths', osnovan u Manchesteru 1982., činili su Steven Morrissey, Johnny Marr, Andy Rourke i Mike Joyce. Kritičari ih smatraju jednim od najboljih alternativnih sastava britanske indie scene 1980-ih. Izdali su četiri studijska albuma, da bi se 1987. raspali zbog nesuglasica između Morrisseya i Marra. Iza sebe su ostavili veliki krug obožavatelja koji još uvijek raste.