ULIČNA PRETPREMIJERA

Petrica Kerempuh prošetao centrom Zagreba

07.12.2009 u 17:37

Bionic
Reading

Zagrepčani su u ponedjeljak prijepodne imali nesvakidašnju priliku vidjeti isječak iz kazališne predstave 'Balade Petrice Kerempuha' kad je glumačka ekipa uz glasnu glazbenu pratnju prošetala centrom grada promovirajući tako skorašnju premijeru u Gavelli

Dijana Vidušin, Ivana Roščić, Franjo Dijak, Sven Šestak, Đorđe Kukuljica i Ozren Grabarić te glazbenici Mojmir Novaković i Andor Vegh kostimirani i s instrumentima krenuli su iz Frankopanske ulice preko Cvjetnog trga i Bogovićeve do Dolac, gdje su pred spomenikom Petrici Kerempuhu izveli dio predstave rađene prema tekstu Miroslava Krleže.

Ovakav način promocije jedne kazališne predstave razveselio je slučajne prolaznike i posjetioce placa koji su radoznalo popratili pretpremijerni nastup Gavellinih glumaca. Premijera predstave najavljena je za 10. prosinca, a što o njoj kažu režiserka Franka Perković, ravnatelj DK Gavella Darko Stazić, glumica Dijana Vidušin, ali i prolaznici zatečeni nesvakidašnjom kazališnom izvedbom, pogledajte u videoprilogu.