HUMANITARNI KREATIVCI

PechaKucha Night za obnovu Haitija

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.02.2010 13:26
  • Objavljeno 15.02.2010 u 11:07
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Peta po redu PechaKucha Night Zagreb okupila je dvanaest hrvatskih kreativaca kako bi se priključila akciji u kojoj još 70 PechaKucha gradova diljem svijeta na isti dan organizira prezentacije i skuplja sredstva za obnovu Haitija

U Muzeju suvremene umjetnosti će se 20. veljače s početkom u 19.30 sati održati PechaKucha Night Zagreb Vol. 5 u organizaciji Rasadnika Bruketa&Žinić, 3LHD-a, Komakina i Lane Cavar.

Popularne vremenski limitirane prezentacije kreativaca ovaj put imaju humanitarni cilj. Zagrebačka PechaKucha Night pridružuje se jedinstvenoj akciji u kojoj će na isti dan s još 70 drugih PechaKucha gradova organizirati prezentacije kreativaca, skupljajući donacije namijenjene organizaciji Architecture for Humanity koja obnavlja Haiti.

Nastupaju Braco Dimitrijević, Borut Šeparović/Montažstroj, Damir Martinović Mrle/Let3, I-gle, Petar Mišković, Dejan Dragosavac Ruta, Ana Hušman, Tomislav Torjanac, Marko Tadić, Antonija Majača i Ivana Bago, Valerij Jurešić i Caritas. Program će moderirati Mario Kovač i Kono Kazuko.

Akciju su, kao i samu PechaKucha Night, pokrenuli Japanci, a ukoliko to tehničke mogućnosti budu dozvolile, akciju će, dok tijekom 24 sata kruži zemljom, gledatelji moći pratiti putem live streama na PechaKucha web stranicama. I Zagreb će na nekoliko minuta javljanjem uživo pozdraviti publiku u ostalim gradovima. Obvezna donacija je 20 kuna, a poželjno je i više. Od hrvatskih gradova, osim Zagreba, i Rijeka po prvi puta ovom prilikom organizira vlastitu PechaKucha Night.

PechaKucha Night je globalno događanje koje se prema licenci trenutno odvija u 280 gradova širom svijeta, a broj je u stalnome porastu. PechaKucha Night je u Hrvatsku stigla u siječnju 2009. i do sada se održala četiri puta, predstavivši 42 kreativaca i kolektiva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi