PROMIJENJEN KONCEPT

Ovogodišnji Bitef u fokus stavlja predstave regije

01.09.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Četrdeset i peti po redu Beogradski internacionalni teatarski festival - Bitef bit će održan od 13. do 24. rujna, a jedna od glavnih novosti ovogodišnjeg izdanja je cjelina 'Regija u fokusu' kao dio glavnog natjecateljskog programa

Koselektorica Bitefa Anja Suša kazala je da je internacionalna dimenzija festivala vrlo važna te da vrijeme i okolnosti nameću određene promijene u njezinoj koncepciji, prenosi Beta.

'Namjera ovogodišnjeg Bitefa je da, pored toga što publici u Srbiji predstavlja sve ono što je relevantno na međunarodnoj kazališnoj sceni, postane platforma za prezentaciju suvremenih regionalnih kazališnih praksi stvarateljima iz svijeta', izjavila je Suša na konferenciji za novinare.

'Regija u fokusu' proizašla je iz postojećeg programa Bitef Showcase čiji je cilj bio promovirati predstave iz Srbije stvarane u duhu Bitefa. Taj koncept sada je proširen na cijelu regiju i uvršten u glavni program.

Moto 45. Bitefa glasi 'Nove kazališne tendencije... na usijanom limenom krovu', što, navode selektori, sugerira da će ovogodišnji festival obilježiti 'vruće teme'. Bitef otvara predstava 'Prometej, Pejzaž II' Jana Fabrea.