kinoteka

Otvoreno 16. Gledalište Kinokluba Zagreb

01.06.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Sinoć je otvoreno Gledalište, godišnji festival filmova članova Kinokluba Zagreb

Sinoć je prvim dvjema projekcijama u Kinu Kinoteka otvoreno 16. po redu Gledalište, godišnji festival Kinokluba Zagreb na kojem se prikazuju svi filmovi koje su članovi snimili u protekloj godini. Najbolji film osvojit će Nagradu "Maksimilijan Paspa" za najbolji amaterski film u protekloj godini.

Gledalište je otvoreno projekcijskom blokom sastavljenim od autorskih filmova polaznika Filmske škole i novih radova već etabliranih kinoklubaških autorica kao što su Nikica Zdunić, Iva Gavrilović i Anita Čeko, stoji u priopćenju.

U drugom bloku odmah nakon otvaranja prikazana je dirljiva posveta Sunčice Ane Veldić nedavno preminulom prijatelju Kinokluba Martinu Semenčiću, film Tako živi jet set. U tom bloku premijerno prikazivanje imali su i filmovi s radionice eksperimentalnog filma Modularni film koju je vodio Vladislav Knežević.

Otvoreno 16. Gledalište Kinokluba Zagreb Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press

Prije samog otvaranja održala se projekcija Nevidljive I The Invisible Ones, zamišljena kao početak pregleda suvremenog (ženskog) eksperimentalnog stvaralaštva KKZ-a, a u svjetlu aktualne morfologije domaćih vizualnih umjetnosti.

Projekcije se nastavljaju danas i sutra u Kinu Kinoteka u popodnevnim satima, a projekcija nagrađenih filmova bit će u petak u 21 sat. Raspored projekcija i popis filmova dostupan je ovdje

Gledalište će se zatvoriti završnom zabavom u Kinoklubu uz kinoklubaški DJ duo nakon dodjele nagrada. Na afterištu vas čekaju DJ discetta i DJ-ica šeboj čija staromodno svježa after-astro-afro post-punk-punch r&b&biscuits selekcija kvantnim skokom vodi u zonu plesne (r)evolucije, poručuju iz Kinokluba.