1. - 30. lipnja

Koncertom Denisa Kataneca večeras se otvara Booksa u parku

01.06.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Donosimo dobre vijesti za sve koji lipanj žele provesti okruženi književnošću, glazbom, umjetnošću i u dobrom raspoloženju - počinje Booksa u parku

U parku ispred Bookse narednih tjedana u Martićevoj 14D čeka vas bogat književno-umjetnički program osmišljen u suradnji s Booksinim prijateljima i susjedima, brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom.

Program počinje 1. lipnja u 12h Sajmom malih izdavača. Na Sajmu koji će trajati od 1. do 3. lipnja, od podneva do 20 sati, sudjelovat će male izdavačke kuće koje će osigurati prigodne popuste: DAF, Durieux, Edicije Božičević, MeandarMedia, Naklada OceanMore i Sandorf.

Program će biti službeno otvoren istog dana u 20h koncertom Denisa Kataneca. Nakon tristotinjak koncerata i dvanaest dugih autorskih godina ponovo će zagrabiti duboko u svoju pjesmaricu i izvući pjesme iz najmračnijih, a i najsjajnijih uglova svoje glazbene karijere. Od mraka "Nikte Zorje", kroz bijedu "Sveski Bijednih", pa sve do magičnog "Pejotla" i "Sve moje Laurie".

Prvi tjedan Bookse u parku nastavlja se u subotu 3. lipnja od 10h s programom Oaza Books u Booksi: "Jedan dan u životu foke Marisol". Radionicu inspiriranu istoimenom knjigom Dubravke Ugrešić u izdanju Oaza Books, vodit će ilustratorica Ana Kovačić koja će s polaznicima izrađivati kostime foke tehnikama crtanja i kolažiranja. Polaznici će zatim napraviti malu izložbu radova na otvorenom. (Prijaviti se mogu djeca osnovnoškolskog uzrasta na mail: booksa@booksa.hr, do 1.6. u 15 sati. Broj polaznika je ograničen.)

Subota popodne rezervirana je za promociju knjige "Postjugoslo/avenski TRANS: Životi Aktivizmi Kulture". O knjizi će ragovarati urednici Bojan Bilić i Aleksa Milanović i jedna od autorica Iva Žegura, a kroz povijest i sadašnjost, ali i strasti i strahove domaćeg transa vodit će ih Espi Tomičić.

Detaljan program Bookse u parku pronađite ovdje.