U POŽEGI

Otvorene prijave za Hrvatski festival jednominutnih filmova

29.03.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Prijave za Hrvatski festival jednominutnih filmova, čije će se 29. izdanje ove godine održati od 23. do 27. svibnja u Požegi, otvorene su, a zaključni rok za slanje prijavnica i ostvarenja je 25. svibnja, na adresu organizatora, GFR Film-video (pp 709, 34000 Požega)

Svaki autor ili udruga mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljivana na Festival. Autori moraju biti stariji od 15 godina, a dužina prijavljenih ostvarenja ne smije biti veća od 60 sekundi (uključujući sve naslove i dužinu trajanja zvuka).

Ostvarenja za službeni program izabrat će ocjenjivački sud koji imenuje priređivač, a nagradit će se tri najbolja ostvarenja.

Posebna nagrada UNICA-e dodijelit će se za promicanje solidarnosti među narodima ili upotrebe novih oblika izražavanja, a bit će dodijeljena i nagrada publike. Posebnu nagradu dobit će i autor s najvećim brojem prijavljenih filmova.

Kako se napominje u najavi, Hrvatski festival jednominutnih filmova najstariji je međunarodni filmski festival utemeljen u Hrvatskoj, a njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora.

Festival je proteklih godina okupio mnoge hrvatske i inozemne redatelje, scenariste i scenografe, od Petra Krelje, Zorana Tadića, Krste Papića, Vedrana Šamanovića, Kristijana Milića, Rajka Grlića, Branka Ištvančića, Ognjena Sviličića, Nebojše Slijepčevića do oscarovca Alana Starskog.

Autoru s najvećim brojem prijavljenih filmova dodijelit će se posebna nagrada.

Priređivač će osigurati besplatan smještaj i boravak na Festivalu (25. – 26. lipnja 2021.) autorima čija su ostvarenja u službenom programu, a ostalim autorima po veoma povoljnim uvjetima.