do 13. siječnja 2023.

Otvoren natječaj za nagradu 'Grigor Vitez', traži se najbolje književno djelo za djecu

  • Autor: V. Ba. / Hina
  • Zadnja izmjena 02.12.2022 10:38
  • Objavljeno 02.12.2022 u 10:38
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Savez društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade 'Grigor Vitez', otvorio je Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2022. godinu, izvijestili su u četvrtak iz Saveza

Natječaj je otvoren od 1. prosinca 2022. i traje do 13. siječnja 2023.

Poziv je objavljen na službenoj web stranci Saveza DND Hrvatske: www.savez-dnd.hr (pod naslovom: Poziv – Javni natječaj za nagradu "Grigor Vitez" za 2022.).

Nagrada se dodjeljuje samo izvornim djelima, neosporne umjetničke i pedagoške vrijednosti i to: književniku/ici za najbolje književno djelo za djecu, književniku/ici za najbolje književno djelo za mlade, ilustratoru/ici za najbolje ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi i ilustratoru/ici za najbolje ilustracije u knjigama za djecu starije dobi.

Prijedlog za nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge, društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva "Naša djeca", ogranci Matice hrvatske te sami autori.

U obzir za prijavu na poziv dolaze djela autora/ica koja su pisana hrvatskim jezikom, imaju hrvatskog nakladnika te su prvi put objavljena u 2022. godini.

Uz popunjeni obrazac potrebno je dostaviti i po sedam primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju se želi kandidirati za nagradu, a po izboru može se dostaviti i kraći pismeni prijedlog (obrazloženje) naslova i autora.

Knjige i slikovnice mogu se predložiti u jednoj od navedenih kategorija u obrascu: književni tekst, ilustracija te književni tekst i ilustracija.

Pismeni prijedlog (ispunjen obrazac) s primjercima knjiga može se poslati ili dostaviti na adresu: Savez društava "Naša djeca" Hrvatske, Amruševa 10/IV kat, 10 000 Zagreb, s naznakom za Nagradu "Grigor Vitez" 2022.

Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka, 13. siječnja 2023. godine, svakim radnim danom od 8.30 do 16.00 sati.

Svečanost dodjele Nagrade za 2022. godinu planirana je za lipanj 2023.

Sve detaljnije informacije o načinima prijave i nagradi, mogu se dobiti u Savezu DND Hrvatske: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Marina Žilić).

Poslušajte podcast Crna rupa

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!