RAD NA CRNO

Osmanović plaća plesače iz vlastitog džepa

Bionic
Reading

Uslijed manjka glumaca u HNK Split došli su novi plesači koji zbog zavrzlamama oko imenovanja novog intendanta u tom kazalištu zasad rade na crno, piše Slobodna Dalmacija

Četvero američkih plesača, dvoje iz Ukrajine, plesač iz Rumunjske te balerina iz Zagreba, došli su u kazalište zbog premijere predstave 'Giselle'. Ravnateljica Baleta Almira Osmanović govorila je za Slobodnu Dalmaciju o detaljima njihova dolaska.

'Zasad nijedan novi plesač nema potpisan ugovor. Potrebno je tu situaciju oko promjene intendanta, odnosno odlaska starog i dolaska novog, što prije riješiti da bi se sezona uspješno otvorila', kazala je Osmanović. Dodala je i da nijedan plesač još uvijek, boraveći u Splitu, ne krši zakon - prijavljeni su na policiji, smiju ostati i bez radne dozvole kao turisti do polovice listopada, a ona im je od svoga novca dala po 400 eura.

Osmanović je dodala i da je morala tako postupiti jer je prema programu sadašnjeg intendanta Milana Štrljića dogovoreno da 'Giselle' bude prva ovosezonska premijera. Osmanović je naglasila da bez osmorice novih plesača ne može pripremiti premijeru jer joj je četvero ljudi otišlo (Azamat Nabiullin, Ajdar Valejev, Doron Perk te Zvončica Gracin), a još četvero otvorilo je bolovanje. No u slučaju nastavka suradnje moraju potpisati ugovor o radu, inače se mogu smatrati radnicima na crno.

Danas bi se na sjednici splitskog Gradskog vijeća, prema najavama, napokon trebala riješiti zavrzlama oko imenovanja novog intendanta Duška Mucala. Za to je, naime, posljednji čas, jer mandat aktualnog intendanta Milana Štrljića službeno završava 1. listopada.