LICE KNJIGE

Odabrane najljepše naslovnice

28.10.2010 u 14:43

Bionic
Reading

U sklopu festivala Pazi,knjiga! dodijeljene su nagrade za najbolji grafički dizajn i ilustraciju - Lice knjige, u galeriji Vladimira Nazora

Nagradu, treću godinu zaredom, dodjeljuje umjetnička organizacija Knjiga u centru, pod stručnim pokroviteljstvom ULUPUH-a.

Između osamdeset pristiglih radova, one najbolje odabrao je stručni žiri koji se sastoji od dvojice dizajnera Mario Aničić i Igor Stanišljević, i dvojice ilustratora – Ivan Gregov i David Peroš Bonnot. Nagrada se dodjeljuje za četiri kategorije.

Ovogodišnji dobitnik nagrade u kategoriji za najbolje grafičko oblikovanje knjige u cjelini je Ivan Klisurić za knjigu 'Sigurnost' (izdanje Heinrich Boll Stiftung) kojemu je to već druga nagrada u toj kategoriji. Nagradu za najbolje grafičko oblikovanje ovitka dobila je 'kreativna farma' KO:KE za djelo 'Događanja' u izdanju Profil multimedije.

Nagradu za ilustraciju knjige u cjelini dobio je Stanislav Marijanović za svoja 'Čudovišta u muzeju' (izdanje Muzej Slavonije), a u kategoriji najbolje ilustracije naslovnice drugu godinu zaredom nagrađen je Tomislav Torjanac za 'Kako živi Antuntun', u izdanju Mozaik knjige.