PROZA

Objavljeno kojih 14 naslova konkurira za nagradu Fric

16.11.2018 u 10:08

Bionic
Reading

Na Interliberu je u četvrtak predstavljeno 14 proznih knjiga koje ostaju u izboru za književnu nagradu tjednika Express koji tu nagradu dodjeljuje drugi puta nakon što je lani za svoj roman 'Sjećanje šume' nagrađen Damir Karakaš. U konkurenciji su knjige izdane u Hrvatskoj u periodu od 1. srpnja 2017. i 30. lipnja 2018.

U širem krugu za nagradu Fric ostaju: ‘Kap veselja’ Selvedina Avdića, ‘Ukazanje’ Ivice Ðikica, ‘Sanjica Lacković’ Daria Harjačeka, ‘Terorist’ Emira Imamovića Pirkea, knjiga ‘Jednog dana ništa’ Zorana Lazica, ‘Tijelo od soli’ Nikole Leskovara, ‘Crni gavran i bijele vrane’ Josipa Mlakića, ‘Naša žena’ Tanje Mravak, ‘Crvena voda’ Jurice Pavičića, ‘Poderana koljena’ Dine Pešuta, ‘Priče sa satnim mehanizmom’ Faruka Šehića, ‘Divljakuša’ Marine Šur Puhlovski, ‘E baš vam hvala’ Marka Vidojkovića i ‘Još ne svice’ Marinka Vorgića.

Predsjednica žirija je prevoditeljica Biljana Romić, a članovi su filmašica Hana Jušić, povjesničar Hrvoje Klasić, ginekolog Dubravko Lepušić te novinari Boris Rašeta i Igor Vikić.

  • +2
Na 41. Interliberu predstavljeni kandidati književne nagrade Fric Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL