državna nagrada

Objavljena imena dobitnika Nagrade Vladimir Nazor

  • Autor: Bi. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 11.05.2021 13:51
  • Objavljeno 11.05.2021 u 13:43
Dubravka Oraić Tolić dobitnica je nagrade za životno djelo za književnost

Dubravka Oraić Tolić dobitnica je nagrade za životno djelo za književnost

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministarstvo kulture i medija objavilo je u utorak imena dobitnika Nagrade Vladimir Nazor, najviše državne nagrade na području kulture i umjetnosti, koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u kategorijama godišnje nagrade i nagrade za životno djelo

Dobitnici nagrada za životno djelo su Dubravka Oraić Tolić za književnost, Sretna Meštrović za glazbu, Branko Ivanda za filmsku umjetnost, Branka Cvitković za kazališnu umjetnost, Juraj Dobrović za likovne i primijenjene umjetnosti te Vinko Uhlik za arhitekturu i urbanizam.

Godišnja nagrada za područje književnosti dodijeljena je Marku Greguru za roman "Vošicki".

Valentina Fijačko Kobić dobitnica je godišnje nagrade na području glazbe za operne i koncertne nastupe u 2020. godini.

Na području filmske umjetnosti godišnja nagrada dodijeljena je Danilu Šerbedžiji za film "Tereza 37".

Doris Kukuljica dobitnica je godišnje nagrade za kazališnu umjetnost za ulogu Elze u drami# Dobro je dok umiremo po redu" Ivora Martinića, u režiji Aleksandra Švabića i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Godišnja nagrada za likovne i primijenjene umjetnosti dodijeljena je Zlatku Kopljaru za izložbu "Tenebroso" u Gradskom muzeju u Varaždinu te postavljanje skulpture K19 na Šetalište Vatroslava Jagića u Varaždinu.

Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško dobitnici su godišnje nagrade na području arhitekture i urbanizma za Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku

Odluku o dobitnicima nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u 2020. godini u šest umjetničkih područja donio je Odbor Nagrade Vladimir Nazor pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 7. svibnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!