'DRUŠTVENE REPRIZE'

Objavljen natječaj za glavnu izložbu Zgrafa

29.07.2016 u 16:16

Bionic
Reading

Raspisan je natječaj za izlaganje na 12. izdanju Međunarodne manifestacije grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf, koja će se na temu 'Društvene reprize' održati od 9. do 24. siječnja iduće godine

Zgraf se u Zagrebu održava od 1975. godine, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), okupljajući dizajnere, teoretičare i kritičare s ciljem propitivanja temeljnih problema i položaja dizajna u suvremenom društvu kako bi kontinuirano ukazivao na značaj dizajna kao profesije.

Program Zgrafa, čiji je novi partner Kuća za ljude i umjetnost Lauba, donosi nekoliko segmenata, a glavna, međunarodna izložba 'Zgraf 12' sastoji se od dva dijela - 'Revije' i 'Teme'.

'Revija' predstavlja radove s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija nastalih od 2012. do zatvaranja natječaja, koji se prijavljuju se u kategorijama vizualni identitet, tiskana sredstva promocije/komunikacije, izdavaštvo, ambalaža, signalistika, oglašavanje, specifični segmenti vizualnih komunikacija - samostalno, dizajn za film ili elektroničke medije.

'Tema' je međunarodna selektirana problemska izložba na temu 'Društvene reprize', koja obuhvaća radove različitih medija koji mogu biti realizirani, koncipirani kao idejna rješenja ili su u istom razdoblju nastali posebno za tu prigodu.

Održat će se i 'Eduzgrafa', kreativna edukacijska platforma namijenjena studentima dizajna i vizualnih komunikacija i dizajnerima na početku karijere, te program 'Zgraf Riječi', selekcija najboljih teorijskih i praktičnih primjera iz struke, s predavanjima članova Međunarodnog žirija i drugih stručnjaka s područja dizajna i vizualnih komunikacija.

Natječaj za izlaganje na Glavnoj izložbi otvoren je za autore i skupine autora (dizajnerske timove, studija ili agencije) do 15. listopada, a prijavljuje se isključivo putem elektroničkih prijavnica.