suvremeni irski autori

Novi romani u izdanju Petrinih knjiga

27.10.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Nedavno su se u istoimenoj biblioteci izdavačke kuće Petrine knjige pojavila dva izvanredna romana suvremenih irskih autora. 'Doživotne kazne', kako ga je opisao Sunday Times, majstorsko je djelo koje nas vodi na putovanje obitelji koja čezne za iskupljenjem i slobodom

Autor Billy O'Callaghan, jedan od najboljih irskih pisaca današnjice, donosi nam dirljiv obiteljski portret u kojem kroz tri generacije čitamo o teškim vremenima, siromaštvu, gubicima, ali i o ljubavi, hrabrosti i opstanku. Prijevod: Mirna Čubranić, stoji u priopćenju.

Najnoviji roman Nialla Williamsa 'Ovo je sreća' minuciozno opisuje malenu zajednicu, njezine posebnosti i tradiciju, priče koje čine teksturu našega svijeta. Govori o počecima ljubavi, ustrajnosti nježnih osjećaja, gubitku vjere i obnavljanju vjerovanja. Ako tražite profinjeno štivo koje vas poziva da usporite i uronite u melankoličnu priču ruralne Irske 50-ih godina prošloga stoljeća, ovo bi mogao biti pravi izbor za vas. Prijevod: Svetlana Grubić Samaržija.