'CRNA KUĆA'

Navala glumaca srušila server

05.10.2012 u 11:43

Bionic
Reading

'Crna kuća – mjuzikl u boji' izazva pomutnju i prije prve kazališne probe. Nakon što je 2. listopada raspisana audicija za izvođače u samo 24 sata stiglo je više od 200 prijava zainteresiranih kandidata, a u jednom se trenutku zbog navale srušio i sustav za online prijavu

Prijave na audiciju za 'Crnu kuću' otvorene su do 14. listopada za sve glumce, pjevače i plesače, kako profesionalne, tako i one koji će to tek postati.

Realizira se u potpuno nezavisnoj kazališnoj produkciji iza koje stoji iskusni tim iz B GLAD Produkcije koja je u regiju dovela i veliku uspješnicu 'Footloose', a čija se premijera treće sezone očekuje na samu Noć vještica - 31. listopada.

Tadija Kolovrat, jedan od producenata, kazao je da su se već nekoliko sati nakon objave audicije prijavila i neka poznata imena s estrade te iz glumišta.

'Drago nam je što je u 'Crnoj kući' prepoznat velik potencijal koji nudi, jer je riječ o potpuno originalnom spektaklu u nezavisnoj produkciji, s autentičnom hrvatskom pričom i glazbom, a koji se postavlja na način na koji se postavljaju slični veliki glazbeno-scenski projekti na Broadwayu. Dajemo priliku profesionalnim glumcima da izađu iz svojih okvira, ali i mladim i kvalitetnim ljudima da se dokažu, da pokažu svoj talent i da, na koncu, postanu zvijezde mjuzikla. Ako prijave nastave ovim tempom, onda će broj kandidata brzo nadmašiti i audiciju za 'Footloose', koja je prije dvije godine premašila sve rekorde na ovim prostorima, a tada se prijavilo preko 700 kandidata', istaknuo je Kolovrat.

Dodao je da ne treba zanemariti ni gospodarski aspekt projekta jer će se uposliti gotovo 50 ljudi, i to usred gospodarske krize u zemlji.

'Crna kuća – mjuzikl u boji', čiji su autori već dokazani pisac i pjesnik Ladislav Prežigalo, ujedno aktualni zagrebački pročelnik za gospodarstvo, te skladatelj Darko Hajsek, publiku namjerava osvojiti povijesnom pričom, spletom urnebesnog humora te 'zarazne' glazbe koja će obuhvatiti gotovo sve klasične i suvremene stilove.

Za režiju i koreografiju pobrinut će se Igor Barberić ('Footloose', 'Aida', 'Chicago', 'Briljantin'…), a dramaturgiju potpisuje Igor Weidlich.

Premijera je planirana za siječanj 2013. godine.