TEŠKA VREMENA

Nakon godina slobodnjaštva, Vilim Matula u Kerempuhu

09.01.2014 u 11:01

Bionic
Reading

Od početka godine, satiričko kazalište Kerempuh u svom ansamblu ima dvojicu novih članova, mladog glumca Filipa Detelića te Vilima Matulu

Na stranicama Kerempuha objavljena je vijest o novim glumcima u ansamblu tog kazališta. Novi član mladi je glumac Filip Detelić kojeg smo već gledali u Kerempuhovim predstavama 'Buba u uhu', 'Čudo u Poskokovoj Dragi' i 'Krletka'. Nakon godina slobodnjaštva članom glumačkog ansambla Kerempuha postao je aktivist i glumac Vilim Matula. Na njegovu odluku velikim dijelom je utjecalo stanje na domaćoj nezavisnoj kulturnoj sceni.

'Najteža su vremena za slobodnjake', kazao nam je u telefonskom razgovoru Matula.

Dodao je da je njegovo dosadašnje iskustvo s Kerempuhom jako dobro te je to, kao i činjenica da kazalište ostvaruje suradnju s brojnim imenima koje cijeni, među kojima je istakao Olivera Frljića, uvjetovalo je odluku.

Matula cijeni i vodstvo ravnatelja Kerempuha Duška Ljuštine kojega je za vrijeme krize zagrebačkog HNK-a predlagao kao idealnog kandidata.

'Mislio sam u tom trenutku da bi on bio najbolji izbor iako se nije kandidirao. S idejom da bi Oliver Frljić bio ravnatelj drame', rekao je istaknuvši da bi ta kombinacija bila ideala uzevši u obzir Ljuštinin smisao za menadžment.