'LAVINA'

'Najbizarnija komedija godine' premijerno u kinu Europa

02.10.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Kao prvi hrvatski film koji ove sezone kreće u domaću kino-distribuciju, komedija 'Lavina' redatelja Stanislava Tomića zagrebačku će premijeru imati 2. listopada u kinu Europa, a na redoviti kino repertoar stiže 5. listopada

Glavni lik filma je Franjo (Stojan Matavulj) koji je nestao u lavini, ostavivši za sobom dvije supruge s kojima je živio u poligamiji - Lidiju (glumi ju Robert Ugrina) i Angelinu (Ksenija Marinković).

Nakon sahrane, iznenada se vraća iz mrtvih i objavljuje da je homoseksualac što izazove novu lavinu - onu neočekivanih reakcija i slijeda događaja.

  • +3
Lavina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Scenarij za film, koji je prvotno bio zamišljen kao jedna pilot epizoda potencijalne TV serije, potpisuju Tomislav Hrpka, Stanislav Tomić i Mario Marko Krce.

Kako najavljuje distributer 2i Film, neki 'Lavinu', koja na neobičan način propituje odnos između obiteljskih vrijednosti i homoseksualne manjine, zovu najbizarnijom komedijom godine, dok drugi samo plaču od smijeha. 

U filmu glume još Borko Perić, Ana Maras Harmander, Sara Stanić, Nina Violić, Miran Kurspahić, Goran Grgić, Žarko Radić i mnogi drugi.

Stanislav Tomić režirao je brojne dokumentarce, nekoliko televizijskih serija i igranih filmova, među kojima se ističe ratni "Josef", a koji su prikazani na brojnim međunarodnim festivalima, u Sarajevu, Motovunu, Teheranu, Obehausenu, Edinburghu, Münchenu, Sieni, Varšavi, Trstu.