dobio ulogu žene

Robert Ugrina: 'Teško je naći žensku toaletu koja bi stajala muškarcu'

29.09.2017 u 06:47

Bionic
Reading

Otkačena komedija 'Lavina' redatelja Stanislava Tomića uskoro stiže na domaća kinoplatna. U glavnoj ulozi ove komedije nastupa Stojan Matavulj, dok glavnu žensku ulogu tumači Robert Ugrina, a za tportal je ispričao sve o tom novom iskustvu, kako se osjećao u ženskoj koži i pripremao za ulogu Lidije. Prisjetio se i svog djetinjstva te otkrio kako se najradije odmara i provodi vrijeme s obitelji

U komediji 'Lavina' imate, za našu kinematografiju, neuobičajenu i zahtjevnu interpretaciju - žensku ulogu. Kako ste se pripremali za nju? Što vam je tijekom pripreme bilo najteže?

Nisam se uopće pripremao jer za to nije bilo vremena. Dobio sam poziv kasno navečer, a drugo jutro već sam bio u rukama šminkera koji su od mene pokušali napraviti ženu.

Pretpostavljam da vam je bilo čudno u ženskoj odjeći. Kako ste se osjećali, jeste li se smijali samom sebi?

Naravno da sam umirao od smijeha i da se nisam osjećao baš najudobnije. Naime jako je teško naći žensku toaletu koja bi kao salivena stajala muškarcu, to se šije po mjeri, ali naš Branko je nabavio i donio puno toga pa smo u tom kratkom vremenu uspjeli odabrati najbolje od nabavljenog i postigli to da je prvenstveno on zadovoljan, a da se i ja osjećam OK. Ništa, na sreću, nije popucalo po šavovima. (smijeh)

Jack Lemmon i Tony Curtis u 'Neki to vole vruće', Dustin Hoffman u 'Tootsie', Robin Williams u 'Mrs. Doubtfire'... tko se po vama najbolje dosad snašao u ulozi žene?

U svim ovim primjerima koje ste naveli glumci igraju muškarce koji se prerušavaju u žene dok sam ja imao zadatak odglumiti pravu ženu pa bih, budući da sam ljubitelj humora skupine Monty Phyton, to prije mogao usporediti s njihovom praksom.

Sigurno je bilo nekih anegdota na snimanju filma. Možete li nam ispričati koju?

Cijelo snimanje ovog filma čini mi se kao velika anegdota. Kako sam u film uskočio u zadnji tren, ostali glumci su očekivali da će se na snimanju pojaviti neka glumica. No ekipa me uspjela prošvercati na snimanje u kostimu i našminkanog a da ostali glumci to ne primijete, tako da su njihove prve reakcije na moju pojavu i snimljene.

Zašto treba pogledati film 'Lavina'?

'Lavinu' treba pogledati ako se želite nasmijati. Ako želite biti u depresiji, ovo definitivno nije film za vas.

Film Lavina (Robert Ugrina) Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Film se poigrava malograđanštinom - homoseksualnošću, transseksualnošću, dvospolnosti... Koliko je naše društvo osjetljivo na takve teme?

Pretpostavljam da su u svakom društvu to osjetljive teme. Tim više smo smatrali da o njima treba progovoriti na duhovit i neopterećen način, što smo ovim filmom i pokušali napraviti.

Koja vas je uloga na neki način promijenila i navela na razmišljanje te u čijoj ste se koži najprirodnije snašli i zašto?

Bilo koja uloga u filmovima Stanislava Tomića, jer je on genije.

Čemu ste trenutačno najviše posvećeni? Pripremate li neku novu ulogu u filmu ili kazalištu?

Momentalno snimam novu humorističnu seriju za HTV, 'Ko te šiša', i mada smo tek počeli, super se snalazimo. Imali smo jako dobre pripreme, svladali gradivo, izgradili karaktere i sada baš guštamo.

  • +7
Robert Ugrina Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako se opuštate od posla? Što vas vraća u ravnotežu?

Moja velika ljubav je ribolov. Rado odem s dečkima na naše Rakitje i uz roštilj i pivicu provedemo dan, dva, sedam, a onda sretni i punih baterija natrag u nove projekte.

Dobivate li tantijeme od pjesme 'Šubi, dubi, dubi', koju ste otpjevali kao solist Trešnjevačkih mališana?

Od ZAMP-a nisam nikada primio ni kune.

Čega se najradije sjećate iz djetinjstva?

Uvijek sam volio ići u Slavoniju. Tamo bih s pokojnim didom Miškom provodio ljetne dane u polju, šumi ili na obali Orljave, iz koje bismo lopatali pijesak. Naravno da smo uvijek imali komad kobasice, slanine i kruha, a znali smo i samo otići, kako je on to znao reći - u kauboje. Tada bismo otišli u lov, gotovo uvijek naložili vatru i ispekli nešto na štapu. E to mi jako fali!

Kakav ste tata?

Žena i ja se trudimo djeci dati sve što im je potrebno, pa i malo više. (smijeh) Ona je zadužena za pohvale i pokude, a ja za pokude i pohvale. Šalim se, naravno. Volimo se i to je najbitnije.

Kako najradije provodite vrijeme s obitelji?

Odemo na selo kod djeda i bake i uživamo, uživamo i uživamo.