SLAVIMO BIZARNOST

Nagrada za knjigu 'Kako kakati na spoju'

21.03.2014 u 10:58

Bionic
Reading

Knjiga osebujna naziva 'Kako kakati na spoju' dobitnica je nagrade Diagram koja se dodjeljuje za djelo s najčudnijim naslovom

Knjiga 'Kako kakati na spoju' autorskog dvojca koji djeluju pod pseudonimom Mats & Enzo pobjednica je ovogodišnjeg natjecanja u bizarnosti – nagrade Diagram. Misteriozni dvojac već iza sebe ima nekolicinu djela slične tematike (How to Poo at work, How to Poo on Holiday itd.).

Još se jednom tako toaletni humor pokazao kao omiljena kategorija glasača.

Naime među prošlogodišnjim Diagramovim laureatima brojna su djela usko povezana s fekalijama, primjerice: 'Kako sr*ti u šumi' (How to Shit in the Woods), 'Američka arheologija pozadine' (American Bottom Archaeology) i 'Kuhanje s Poo' (Cooking with Poo) djelo koje zapinje za uho govornicima engleskog govornog područja koji bi mogli pomisliti da je riječ o bizarnim jelima načinjenim od izmeta (poo – kakica).

'Kako kakati na spoju' pobijedila je ostalih pet finalista s više od 1.500 glasova. Zajedničko drugo mjesto pripalo je djelima 'Podrijetlo fekalija' (The Origin of Feces) Davida Waltera-Toewsa i 'Jesu li pastrve južnoafričke?' Dincana Browna.

Nagradu Diagram dodjeljuje britanski časopis Bookseller još od 1978. godine.