NASTUPI PISACA

Na sajmu knjiga u Frankfurtu dva hrvatska štanda

07.10.2011 u 14:43

Bionic
Reading

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava od 12. do 16. listopada svoje će knjige izložiti Zajednica nakladnika i knjižara (ZNK) te pojedinačno na posebnom štandu još sedam hrvatskih nakladnika, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik hrvatske ZNK Neven Antičević

Na štandu ZNK-a u prostoru od 72 četvorna metra nastupit će 35 nakladnika s oko 500 svojih knjiga, rekao je Antičević, koji je na dužnost predsjednika ZNK izabran na skupštini u srpnju. Na drugom štandu veličine 28 četvornih metara svoja izdanja predstavljaju Školska knjiga, Algoritam, Verbum, Kršćanska sadašnjost, Profil, Naša djeca i VBZ, dodao je.

Naveo je također kako će na Frankfurtskom sajmu svoja djela predstaviti Ivana Simić Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Maša Kolanović i Tanja Mravak te dodao kako će na hrvatskom štandu 13. listopada organizirati susret na kojem će nakladnicima iz drugih zemalja predstaviti dvojezično hrvatsko-englesko izdanje kataloga naših knjiga.

Anita Šikić iz Organizacijskoga odbora istaknula je kako je skup zamišljen kao susretište s nakladnicima koji su već dosad objavljivali hrvatske autore. "U Frankfurtu je iznimno produktivna skupina književnica", rekla je dodavši kako su njihova djela naišla na iznimno dobru recepciju čitatelja u drugim zemljama.

Podsjetila je kako Ministarstvo kulture novčano podupire nastup u Frankfurtu s 400 tisuća kuna, Hrvatska gospodarska komora (HGK) s 25 tisuća kuna. Za samostalni nastup nakladnici su izdvojili 40 tisuća kuna, dodala je Šikić.

Predsjednik Grupacije nakladnika dječje knjige Kašmir Huseinović rekao je kako na sajam knjiga u Frankfurt ide deset nakladnika dječje knjige te istaknuo kako ove godine njegova Grupacija zajednički nastupa s ZNK.