DRAMA

Mozaik knjiga obavila 'Anatomiju jednog skandala' Sarah Vaughan

08.06.2020 u 19:51

Bionic
Reading

Zagrebačka Mozaik knjiga objavila je sudsku dramu 'Anatomija jednog skandala', kojom se Sarah Vaughan proslavila u svijetu kriminalističkih romana

'Anatomija jednog skandala' napeta je priča o pokušajima izbjegavanja zakona, prikazivanja istine i krhkih emocionalnih odnosa za koje se mislilo da će trajati vječno", ističu iz Mozaik knjige.

Taj je psihološki triler smješten u sudnicu, u koji je autorica, dugogodišnja politička novinarka Guardiana, pretočila sva znanja, iščekivanja, spletke i prevare s kojima se suočavala.

U središtu priče je James, ministar bez portfelja u britanskoj vladi, koji je još od studentskih dana najbolji premijerov prijatelj i s kojim dijeli tajnu koja ne smije izaći na vidjelo.

Suradnica s kojom se upušta u zabranjenu vezu optužuje ga za pokušaj silovanja, što izazove skandal koji će doprijeti do samog srca britanske vlasti, no konačna odluka je u rukama tužiteljice koje je sa svima upletenima u skandal bila generacijska kolegica na fakultetu.

Po objavljivanju 2018. knjiga je brzo osvojila čitatelje i kritiku - na listi najprodavanijih naslova Sunday Timesa dugo je držala visoko peto mjesto, dok je i među korisnicima Kindlea zauzela prvo mjesto najčitanijih naslova te je bila nominirana za niz nagrada.

Prevedena je na više od 22 jezika, a prema njoj se radi film koji bi ove godine trebao doći u kina. Hrvatski prijevod potpisuje Aleksandra Barlović.