PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Mladi filmofili i ove godine seciraju najnovije filmove

17.07.2017 u 10:54

Bionic
Reading

Mladi filmofili i ove godine su aktivni na Pulskom filmskom festivalu - svojim kritikama bacaju novi pogled na hrvatski film, a njihove teksove na tportalu ćemo objavljivati dan za danom

Riječ je o profesionalnoj platformi koja na 64. Pulskom filmskom festivalu okuplja mlade zaljubljenike u film i učenike umjetnosti pisanja filmske kritike. Pod profesionalnom palicom filmskog kritičara Tomislav Kurelca u ulozi mentora, ovogodišnjih devet filmofila doputovat će u Pulu iz svih dijelova Hrvatske kako bi u pulskoj Areni te na ostalim lokacijama gledali filmove te potom radili ono zbog čega su tu - pisali filmske kritike.

'Bit će mi vrlo zanimljivo vidjeti kako mladi filmofili doživljavaju film, jer će to posve sigurno biti različito od mojih stavova zbog velike generacijske razlike. Naravno ne namjeravam nametati svoje prosudbe nego navoditi da svatko što jasnije i eventualnoj publici razumljivije iznese vlastite stavove i za njih pronađe argumente prvenstveno u filmskim postupcima upotrjebljenim u viđenim ostvarenjima', izjavio je renomirani hrvatski filmski kritičar Tomislav Kurelec povodom početka Festivala i rada Mladih filmofila.

Projekt se organizira već niz godina te okuplja mlade i buduće profesionalce iz područja audiovizualne djelatnosti, filmske entuzijaste i ljubitelje sedme umjetnosti s ciljem konzumiranja i promišljanja filma. Mladi filmofili gledaju filmove, razgovaraju s filmskim ekipama, upoznaju filmske autore i producente iz cijele Europe, pišu i objavljuju filmske kritike, sudjeluju na predavanjima, uživaju u Festivalu i dodjeljuju nagrade Mladih filmofila.

A kako se snalaze u pisanju recenzija i blogova, možete i sami ocijeniti jer ćemo njihove prve korake ka kritičnom pisanju pratiti upravo na tportal svakoga dana za vrijeme trajanja ovogodišnjeg Pulskog festivala.

Mladi filmofili su:

Matej Beluhan (1993.), student Rahela Vešković (1990.), filmska kritičarka Karlo Žganec (1996.), student

Petra Galović (1996.), studentica Enid Vidaček (1993.), studentica Lucija Majnarić (1998.), učenica

Daria Keršić (1990.), spisateljica Rea Bušić (1995.), studentica Adnan Bajrović (1991.), student