AKADEMIJA DRAMSKE UMJETNOSTI

Mjuzikl o pet godina u životu mladog para

18.03.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Na Akademiji dramske umjetnosti prvi će se put izvesti mjuzikl 'Prošlih pet godina' (The Last Five Years) američkog autora Jasona Roberta Browna. Postavljanje predstave pokrenuli su sami studenti sa željom da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama. Mjuzikl možete pogledati svake večeri od 21. do 24. ožujka u 20 sati na pozornici Akademije dramske umjetnosti

Komad govori o pet godina u životu mladog para, i to na način da on priča priču kronološki, od prvog izlaska, a ona unazad, od samog kraja veze. Radi se o popularnom i nagrađivanom mjuziklu jednog od najhvaljenijih predstavnika mlađe generacije američkih skladatelja, a produkcija na ADU bit će hrvatska premijera komada.

Postavljanje predstave pokrenuli su sami studenti sa željom da već tijekom studija steknu iskustvo u žanru kojim bi se željeli baviti i u svojim profesionalnim karijerama. Uz studente Akademije dramske umjetnosti, projektu su se priključili i studenti Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Studija dizajna, nastavljajući tako tradiciju uspješne suradnje umjetničkih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

U predstavi koju režira Lea Anastazija Fleger glume Tihana Lazović i Adrian Pezdirc, dok orkestar Muzičke akademije svira pod dirigentskom palicom Davora Kelića. Kostime je osmislila Petra Dančević, scenografiju Paolo Tišljarić, a produkciju potpisuje Petra Jagušić

Mjuzikl možete pogledati svake večeri od 21. do 24. ožujka u 20 sati na pozornici Akademije dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5. Ulaz je slobodan.