hit u regiji

Miloš Biković nakon što je film 'Južni vetar 2 - Ubrzanje' dobio nagradu za međunarodnu suradnju: 'Ovoliki interes publike je više nego što sam očekivao'

23.07.2021 u 23:20

Bionic
Reading

Svečanom dodjelom nagrada u petak navečer završio je službeni dio 68. Pulskog filmskog festivala. Među ostalim, u Međunarodnom programu posebno priznanje HAVC-a za međunarodnu suradnju dobila je koprodukcija 'Južni vjetar 2 – ubrzanje', filma koji je tjednima unaprijed imao rasprodanu projekciju, koji je u prepunoj pulskoj Areni zaradio ogroman pljesak i ovacije

Mnoge je stoga iznenadilo što je redateljski i producentski uradak Miloša Avramovića zaobišla nagrada za Nagradu publike u međunarodnom programu. Evo što o svemu kaže regionalna filmska zvijezda u glavnoj ulozi, Miloš Biković koji je uz ostatak ekipe filma izazvao nezapamćen interes u Puli.

'Oduševljeni smo prijemom na festivalu i činjenicom da je publika dolazila iz drugih gradova, da su redovi za fotografiranje s ekipom bili veliki i prije i poslije projekcije. Sve me je to podsjetilo na najbolje dane turneje koje smo imali s 'Južnim vetrom 1.' i iskreno ovoliki interes publike je više nego što sam očekivao. Vrlo mi je drago i zahvalan sam publici na ovakvoj reakciji', rekao je Miloš Biković za tportal.

Podsjetimo, 'Južni vetar 2 – Ubrzanje' je nastavak filma 'Južni vetar' iz 2018. godine, koji je na Pulskom filmskom festivalu imao svoju svjetsku premijeru. Film je sniman u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, a uz Miloša Bikovića i Zachary Baharov, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović i Anastasia Everall u zapaženim ulogama.

SRPSKI GLUMCI ZALUDILI SVE

Za premijeru filma 'Južni vetar 2 - Ubrzanje' tražila se ulaznica više, a na crveni tepih stigla su i neka poznata lica

Pogledaj galeriju