RIJETKA PRILIKA

Miljenica Hollywooda i modnog svijeta u povijesnoj ulozi

24.03.2017 u 16:28

Bionic
Reading

Oskarovka Brie Larson imat će glavnu ulogu u filmu o prvoj ženi koja se natjecala za američku predsjednicu, desetljećima prije nego što su Amerikanke dobile pravo glasa

27-godišnja Larson bit će zvijezda filma 'Victoria Woodhull' o američkoj predsjedničkoj kandidatkinji iz 1872. godine. Film će producirati studio Amazon. Victoria Woodhull bila je prva žena koja se natjecala za Bijelu kuću pa je filmskoj senzaciji Brie Larson zasigurno velika čast što se izborila za tu povijesnu ulogu.

Bivša državna tajnica Hillary Clinton prošle godine postala je prva žena koja je osvojila predsjedničku nominaciju neke od velikih američkih stranaka.

Woodhull je bila nekonvencionalna kandidatkinja Stranke za jednaka prava, no nije osvojila nijedan elektorski glas. Te je godine na izborima pobijedio republikanac Ulysses S. Grant. Žene su u SAD-u pravo glasa dobile 1920. 

Larson je dobila Oscara prošle godine za ulogu u filmu 'Soba', a prirodnom ljepotom i jednostavnošću preko noći je postala i miljenica modnog svijeta.

'Nekad sam bila jako nervozna zbog poziranja na crvenom tepihu. Fotografi se deru na tebe, a ništa ne vidiš', kaže glumica, a s vremenom je izgradila samopouzdanje, ali se usput i zaljubila u modu, što uspješno pokazuje sjajnim outfitima i zanimljivim modnim kombinacijama.