U BOOKSI

Martell, Ridgeway i Novakovich otvorili Festival europske kratke priče

27.05.2013 u 09:38

  • +13

Festival kratke europske priče

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Književnici Owen Martell iz Welsa, Keith Ridgeway iz Irske i kanadski autor hrvatskog podrijetla Josip Novakovich govorili su o sudbini kratke priče i pripadanju istodobno dvjema kulturama, na međunarodnoj književnoj manifestaciji, 12. Festivalu europske kratke priče, koji je otvoren jučer u zagrebačkom Književnom klubu Booksa

Hrvatski autori kratke priče Zoran Ferić, Senko Karuza, Ivica Prtenjača i Robert Mlinarec poslijepodne su imali susret s publikom tijekom kojeg su kuhali ljubiteljima kratke priče.

Do 31. svibnja u Zagrebu i Varaždinu će u organizaciji izdavačke kuće Profil International biti održano niz susreta i razgovora s autorima, čitanja priča, te će biti održane prevoditeljske radionice.

Sutra će na Filozofskom fakultetu u Zagrebu svoje priče predstaviti David Roas iz Španjolske, Ildikó Lovas iz Mađarske i Deborah Kay Davies iz Walesa, te će biti održana radionica o stripovima. U Booksi će svoje radove čitati i razgovarati s čitateljima Adam Marek i Rachel Trezise, u Medijateci Francuskog instituta nastupit će Francuz Philippe Claudel, a u Studentskom centru radove će čitati skupina autora iz Hrvatske, Finske, Kanade, Walesa i Mađarske.

Također, sutra će u Knjižnici Bogdan Ogrizović biti organiziran razgovor o kultnoj knjizi hrvatske književnosti 'Ponoćni boogie' Ede Popovića

Na Festivalu europske kratke priče dosad je sudjelovalo više od 150 pisaca iz 15 europskih zemalja te je objavljeno 15 antologija europske kratke priče, izvijestio je organizator.