'LJUBAV U DOBA KOLERE'

Márquezov roman nadahnuo liniju odjeće

16.02.2012 u 09:57

Bionic
Reading

Modni dizajner Carlos Campos svoju ljubav prema djelima Gabriela Garcíe Márqueza, posebno romanu 'Ljubav u vrijeme kolere', pretočio je na modne piste te kreirao modnu liniju inspiriranu tim djelom

Ljubavna priča Florentina Arize i Fermine Daza već više od dva desetljeća osvaja čitatelje širom svijeta, a ovih je dana utjecaj Nobelom nagrađenog književnika odjeknuo i modnim pistama.

Modni dizajner Carlos Campos predstavio je svoju novu kolekciju tijekom Njujorškog tjedna mode. Medijima je povjerio kako je čitavu liniju posvetio upravo Marquezovom djelu 'Ljubav u doba kolere' koje je na njega ostavilo snažan utisak.

'Knjiga Gabriela Garcíe Márqueza vrlo je romantična ljubavna priča o muškarcu koji čeka 50 godina da bi ženi koju voli izjavio ljubav. U svojim sam kreacijama želio stvoriti mješavinu romantike s realizmom i fantazijom,' kazao je dizajner koji je roman prvi put pročitao kao tinejdžer.

Mnogo crvene i narančaste te zemljani tonovi terakote i bordo boje u odjevnim komadima simboliziraju ljubav i strast pretočenu iz redaka romana, objasnio je dizajner.

Márquez nije jedini književnik koji je inspirirao Camposa. Prošlogodišnju liniju posvetio je Pablu Nerudi. Sve je materijale nabavio u Urugvaju, Peruu i Italiji, zemljama u kojima je Neruda živio ili u koje je rado putovao.