ISPRED HNK

Labrović u Zagrebu organizira kviz 'Pronađi Srpkinju!', a u njemu ispituje 'jednu od najpoznatijih srpskih vještina'

  • Autor: Tina Barbarić
  • Zadnja izmjena 10.10.2019 11:18
  • Objavljeno 10.10.2019 u 11:07
Siniša Labrović

Siniša Labrović

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

Domaći umjetnik Siniša Labrović 11. listopada u 12 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske održava kviz 'Pronađi Srpkinju!' koji će, kaže autor, ispitivati jednu od najpoznatijih srpskih vještina - sposobnost mimikrije

'Stavite li Srpkinju uz Hrvaticu, ili čak Hrvata, teško ćete pronaći distinktivna obilježja koja dijele njenu srpskost od tuđeg hrvatstva. Neiskusno ili nezainteresirano oko reklo bi 'sve je to meni isto'. Zato ćemo provjeriti imaju li Hrvati i Hrvatice još uvijek instinkt i znanje da uoče te sitne, ali presudne razlike', kaže Siniša Labrović o svom kvizu koji je, naravno, nagradni.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Novosti

'Pronađi Srpkinju!' uvod je u izložbu kojom redakcija Samostalnog srpskog tjednika Novosti obilježava 20 godina kontinuiranog izlaženja lista. 'Novosti 20/20' otvara se 11. listopada u 19 sati u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo u Zagrebu i donosi 20 foto-priča o životu Srba u Hrvatskoj koje su proteklih godina ispisali novinari Novosti zalazeći među povratnike iz zabačenih sela gdje mnogi i danas žive bez struje, obilazeći samačka staračka kućanstva, obitelji i samohrane roditelje koji se bore za budućnost svoje djece, razgovarajući s aktivistkinjama koje donose snagu zajednici, ljudima koji čuvaju kulturnu i obnavljaju antifašističku baštinu, uspješnim privrednicima, nadarenim učenicima, sportašima čije utakmice spajaju Srbe i Hrvate.

'Priče iz Novosti', odabrane prema konceptu dizajnera Nikole Križanca, predstavljene su kroz fotografije Davora Konjikušića, a legende su priređene na osnovu novinarskih tekstova Pauline Arbutine, Dragane Bošnjak, Milana Cimeše, Dragana Grozdanića, Nenada Jovanovića, Vladimira Jurišića, Davora Konjikušića, Saše Kosanovića, Anje Kožul i Vaske Radulović.

Na izložbi gostuje i Labrović s instalacijom 'Poziv na posrtanje'.

Izložba 'Novosti 20/20' moći će se pogledati do 20. listopada.

  • +1

Siniša Labrović nedavno je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održao 24-satni performans 'Ljubav prema osmijehu' u kojem je proveo cijeli dan smješkajući se

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!