ADAPTACIJE KOJE OBEĆAVAJU

Knjige koje ćemo uskoro gledati na velikom platnu

08.06.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Prije ljeta pripremite se za adaptacije slavnih književnih djela. Therese Raquin, Hobbit, djevojčice optužene za monstruozna ubojstva i biografija Stevea Jobsa pojavit će se u svojim filmskim uprizorenjima

'The Giver', Lois Lowry

U društvu bez boli, bolesti ili ratova, u kojem svi zauzimaju predodređene pozicije, mladi Jonas otkriva da je zbog očuvanja 'savršenog' uređenja nova utopija potisnula osjećaje, ljubav i ideju žrtvovanja. U dugo očekivanoj ekranizaciji glume Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites iTaylor Swift



'Act Like a Lady, Think Like a Man', Steve Harvey

Jedno od najtežih životnih pitanja vječni je misterij – što povezuje ljude i zbog čega funkcioniraju partnerski odnosi. Možda djeliće informacija uspijete dobiti u novom romantičnom 'priručniku za veze'. Naša preporuka: ipak pročitajte roman, najbolje ga 'prodaje' činjenica da muškarce čini nervoznima kad vide žene kako ga čitaju.

'A Walk Among the Tombstones', Lawrence Block

Ako pročitate roman, moći ćete se bolje pripremiti za uznemirujuće dijelove na velikom ekranu. U knjizi je riječ o bivšem njujorškom policajcu Mattu Scudderu unajmljenom da pronađe otmičare optužene za ubojstvo žene unatoč tome što im je isplaćena otpremnina. Istražujući slučaj, otkriva da su već napravili slične stvari te da planiraju nastaviti s ubojstvima.

'Serena', Ron Rash

U ovoj adaptaciji ponovno se susreću holivudske zvijezde Bradley Cooper i Jennifer Lawrence. Šef drvne industrije George dovodi svoju mladu nevjestu Serenu u gradić u Sjevernoj Karolini. Iako je on već uspostavio stabilne veze, Serena ga prati i nadmašuje u svemu: zna pucati, jahati i ubijati brže i bolje od svih muškaraca u gradu.



'True Story: Murder, Memoir, Mea Culpa', Michael Finkel

Brad Pitt je producirao adaptaciju u kojoj Jonah Hill glumi bivšeg novinara Timesa, otpuštenog zbog falsificiranja istraživačkog članka, dok James Franco glumi kriminalca koji se našao među top deset ljudi koje traži FBI. On se skriva u Meksiku pod Finkelovim imenom, a kad se njih dvojica susreću i upoznaju, među njima se stvara čudna i snažna veza koja pokreće priču o iskupljenju, manipulaciji i iskrivljenim istinama.

'Daleko od bjesomučne gomile', Thomas Hardy

Ovo je već treća adaptacija knjige koja je proslavila Thomasa Hardyja i omogućila mu da napusti svoj posao u arhitekturi i posveti se samo pisanju. Radnja se vrti oko Bathshebe Everdene (Carey Mulligan) i njezinih smiješnih, promašenih i pametnih procjena vrijednosti i mana svojih prosaca.

'Every Secret Thing', Laura Lippman

Dakota Fanning i Danielle Macdonald glume 11-godišnjakinje koje su našle ostavljenu bebu u kolicima. Uslijede stravični događaji zbog kojih završe u popravnom domu sljedećih sedam godina. Kad se vrate svojim domovima s 18 godina, djeca ponovno počinju nestajati, a one su glavne osumnjičene.

'Therese Raquin', Emile Zola

'Therese Raquin' jedno je od najpoznatijih naturalističkih djela francuskog pisca, izdano 1867. kao roman, a prvi put izvedeno kao dramsko djelo 1873. Therese započinje strastvenu aferu s muževim zgodnim i skromnim prijateljem Laurentom. Zajedno odlučuju ubiti njenog supruga Camilla kako bi ostali zajedno. Ovogodišnja adaptacija klasika zove se 'In Secret'.

'Steve Jobs', Walter Isaacson

Film je nastao prema biografiji genijalnog inovatora i genijalnog luđaka koji je zauvijek promijenio tehnološku industriju. Zadatak otkrivanja 'enigme osobe u crnoj dolčeviti' povjeren je Leonardu DiCapriju. Ipak, trebalo bi prvo pročitati biografiju kako se ne bi izgubile zanimljive činjenice o kontroverznom velikanu našeg doba.

'Hobbit', J.R.R. Tolkien

Konačno stiže i zadnji dio trilogije o epskom putovanju Bilba Bagginsa. Film Petera Jacksona će zasigurno biti blockbuster, a prekrasnim fantasy svjetovima uvijek se iznova možete vraćati i čitajući knjige.