SA(N)JAM KNJIGE U PULI

Knjige do 50 kuna i mnoštvo odličnog programa

  • Autor: Mija Pavliša
  • Zadnja izmjena 17.11.2011 17:01
  • Objavljeno 17.11.2011 u 16:06
Kiklop

Kiklop

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Sedamnaesto izdanje Sa(n)jma knjige u Istri održat će se od 2. do 11. prosinca u Puli, a predstavljeno brojkama, sajam ugošćuje 200 izdavača, 15 tisuća knjiga i čak 250 gostiju u sedamdesetak programa. U punom smislu riječi - autorski sajam u kojem će uživati pisci i posjetitelji

Ovogodišnja tema sajma je ‘Identitet drame – drama identiteta’, koja je ušla u gotovo sve pore programa na sličan način kao što je to bio slučaj i s prošlogodišnjom temom ‘Knjiga i film’. U sklopu sajma održat će se i Festival dječje knjige Monte librić, a knjižna nagrada Kiklop bit će dodijeljena u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca.

Od brojnih inozemnih, domaćih i regionalnih autora koji će svaki na svoj način progovoriti o identitetu izdvaja se prozaik i scenarist Abdulah Sidran, njemačka teoretičarka Erika Fischer-Lichte, austrijska zvijezda u usponu Thomas Glavinic, Franz Hammerbacher, dvojica Jovanovića – Dušan i Arsenij, bard hrvatskog glumišta Pero Kvrgić, Mate Matišić, Slobodan Šnajder, Miro Gavran, Mirko Kovač, Mani Gotovac, dobitnik Kiklopa za životno djelo Predrag Matvejević te Oliver Frljić, uz kojeg sajam ove godine, zahvaljujući Istarskom narodnom kazalištu, gledateljima nudi hrvatsku premijeru njegove predstave 'Leksikon YU mitologije'.

Sajam i ove godine donosi neke novitete. Najveći su u prodajnom segmentu. U prostoru Marelice, u sklopu Doma hrvatskih branitelja, bit će organiziran Outlet, u kojem će se moći kupiti knjige do 50 kuna, a prodaja će u centralnom dijelu sajma biti na kompjutoriziranim blagajnama, što će značajno olakšati i ubrzati proces kupnje knjiga. Jednako tako, sajam će biti prepun volontera, pulskih studenata koji su prošli obuku te će biti na usluzi kao knjižari-informatori. Jedan od značajnijih noviteta je i nulti, tzv. poslovni dan sajma. Dana 1. prosinca sajam će kao prvim gostima otvoriti vrata domaćim knjižničarima, koji će u cjelodnevnom programu moći prvi vidjeti što nova nude hrvatski izdavači te tako popuniti svoje fondove.

O svemu tome za tportal su govorili glavni ljudi sajma – direktorica Magdalena Vodopija, selektor programa Vladimir Stojsavljević te voditelji programa Mima Simić i Vojo Šiljak. Pogledajte video!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi