uskoro u zagrebu

Kazalište u KIC-u: Tesla - prilagođavanje anđela

03.05.2021 u 15:22

Bionic
Reading

Teatar Erato, nakon predstave Kad svijeće dogore, ovaj put s partnerima kazalištem Ka'bina i Kulturno informativnim centrom, priprema novu predstavu, Tesla prilagođavanje anđela. Ekskluzivne predpremijerne izvedbe, za vrlo ograničeni broj gledatelja, svega 25, kreću 07. svibnja, u Kulturno informativnom centru u Zagrebu

Dana 7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s osmijehom na licu i to će biti 'istina'. Zavirite kroz ključanicu njegove sobe i uđite u triler koji se odigrao u posljednjem satu Teslina boravka na zemlji, stoji u najavi.

U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec - Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac, a uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena je Momčilu Otaševiću, višestruko nagrađivanom kazališnom, filmskom i televizijskom glumcu te jednom od najboljih mladih glumaca u široj regiji.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Vladimir Posavec-Tušek, kostimografkinja je Marita Ćopo, scenograf je Miljenko Sekulić u suradnji s državnim prvakom u robotici, Mihaelom Smrčekom, oblikovatelj svjetla je Milan Kovačević, autor glazbe je Stanislav Kovačić, dizajnerica vizuala je Tijana Čvorak, a producentica Lidija Ivanda.

Obzirom na epidemiološke mjere, pripremili smo dvije izvedbe svaku večer, od petka, 7. svibnja do ponedjeljka 10. svibnja u 18.30 i u 20 sati. Ulaznice se mogu rezervirati na: rezervacije@kic.hr

Rezervacije putem maila se primaju do četvrtka, 6. 5. do ponoći. Rezervirane ulaznice mogu se kupiti najkasnije pola sata prije početka predstave. Predstave će se odvijati uz pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera.