'TITON'

Novi autorski projekt Vlatke Vorkapić 'za jednu ženu, tri muškarca i jednog cvrčka'

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 13.12.2018 10:13
  • Objavljeno 13.12.2018 u 10:13
Vlatka Vorkapić

Vlatka Vorkapić

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Teatar Erato u suradnji s Teatrom na Trešnjevci 16. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu donosi premijeru novog autorskog projekta Vlatke Vorkapić 'Titon', koji nastaje kroz glumačke improvizacije na temu mita o Eoji i Titonu i njihove ljubavne priče

Kako se ističe u najavi, polazeći tematski od motiva želje za vječnim životom i mladošću koji je u današnjoj 'narcističkoj' kulturi vrlo prisutan i iznimno važan, ovaj 'kazališni projekt za jednu ženu, tri muškaraca i jednog cvrčka' zasniva se na mitu o Eoji, ružoprstoj božici zore koja se jako zaljubila u smrtnika Titona te za njega kod Zeusa izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost.

'Kakvu želju je poželjela – takvu joj je Zeus i ispunio. Titon je dobio vječni život ali ne i vječnu mladost. Titon stari jer je Eoja napravila kobnu grešku', stoji u najavi.

Velika ljubavna priča Eoje i Titona, sudbinski određena Eojinom pogreškom, otvara niz mogućnosti za dramaturšku i glumačku igru s različitim žanrovima.

Poigravajući se s žanrovskim obrascima - od romantične komedije do tragikomedije, od burleske do groteske, od koreodrame do melodrame, od antičke drame do teatra apsurda, predstava 'Titon' pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr.

Ideju i tekst napisan na osnovi glumačkih improvizacija potpisuje Vlatka Vorkapić, a igraju Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec-Tušek i Marko Braić.

Glazbu je skladao Stanislav Kovačić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!